Vidiauto Novosti Autobiz Restrukturiranjem Ford gasi tri modela

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.09.2018. 06:22

Restrukturiranje 

Ford uskoro prestaje proizvoditi Mondeo, S-Max i Galaxy

Restrukturiranjem Ford gasi tri modela

Nakon što je već ranije najavljeno kako Ford u Americi prestaje s proizvodnjom limuzina, nešto slično će se dogoditi i u Europi.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci Ford USA najavio kako će prestati s proizvodnjom limuzina i većinu ostalih „klasičnih“ automobila i započeti proizvodnju samo SUV vozila, slično će se dogoditi i u Fordu u Europi. Već smo o tome pisali još krajem prošle godine, a izgleda kako su prognoze bile točne.

Ford S-Max

Trenutne generacije su ujedno i posljednje generacije modela Mondeo, S-Max i Galaxy! Sve manja potražnja za monovolumenskim vozilima, ali i za limuzinama dovela je do gašenja tih modela. Osim toga, Ford je u Europi u drugom tromjesečju završio s gubitkom od 73 milijuna dolara! Umjesto njih će se proizvoditi novi modeli SUV vozila.

Gord Galaxy

Izvršni direktor Forda je izjavio kako namjeravaju utrošiti 11 milijardi dolara kako bi restrukturirali poslovanje u Europi, a dodatan problem im predstavlja i Brexit. Čak 24.000 radnika bi moglo dobiti otkaz, odnosno oko 12 % na globalnoj razini, no očekuje se da će najveći broj njih biti u europskom ogranku tvrtke.

Ford Mondeo straga

Osim toga, očekuje se i smanjivanje broj ovlaštenih distributera po čitavoj Europi. Stvar bi donekle mogao poboljšati novi Focus koji upravo kreće u prodaju na većini tržišta, a i Fiesta se i dalje prodaje u velikim količinama. No Ford ne može opstati prodajom samo ta dva modela. Stoga ni ne čudi kako će uskoro Ford, uz Kugu, EcoSport i Edge, ponuditi još nekoliko SUV modela.

Ford S-Max straga
Ključne riječi:
Ford Galaxy Mondeo S-Max
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs