Vidiauto Novosti Najave Sportaš za praktičniju publiku

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.10.2014. 10:55

Duge cijevi 

Produljeni Audi TT puca na praktičniju publiku

Sportaš za praktičniju publiku

Audi TT Sportback: koncept ispituje raspoloženje tržišta za coupe s pet vrata.

Na večeri Volkswagen grupe u Parizu je predstavljen Audi TT Sportback, koncept koji reinterpretira klasične linije Audija TT i ispituje raspoloženje publike za širenje i rađanje TT-obitelji. Produljena verzija nedavno predstavljene posljednje generacije “tetejca” pritom puca na praktičniju publiku koja bi mogla cijeniti upotrebljiviji oblik karoserije uz zadržavanje elegantno-sportskih kupeovskih obrisa. 

Audi TT Sportback koncept 2014

U odnosu na Audi TT Sportback je dulji 29 centimetara, širi 6 centimetara i 3 centimetra niži. Produljen je i međuosovinski razmak za 12 centimetara što bi trebalo osigurati ponešto mjesta na dvojim pojedinačnim stražnjim sjedalima. Bogato prekrivena kožom, tamnim aluminijem i gadgetima, unutrašnjost se Audija TT Sportback osim malene središnje konzole između stražnjih sjedala ipak ne razlikuje puno od standardnog Audija TT.

Audi TT Sportback koncept 2014_5

Pod poklopcem se motora Audija TT Sportback nalazi 2,0 TFSI koji razvija 400 KS i 450 Nm okretnog momenta koje putem sedmerostupanjskog S Tronic mjenjača isporučuje na sva četiri kotača. Takav bi paket trebao osigurati ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi i prosječnu potrošnju od 7 litara na km uz emisiju CO2 od 162 g/km.

Audi TT Sportback koncept 2014_3
Ključne riječi:
Audi Sportback TFSI TT
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.