Vidiauto Novosti Najave Za 18 sekundi imate kabriolet četverosjed

Autor: m.s. Objavljeno: 18.09.2013. 16:25

Audi 

Za 18 sekundi imate kabriolet četverosjed

Za 18 sekundi imate kabriolet četverosjed

Dovoljan je samo jedan pritisak na gumb i krov se elektrohidraulički spušta ili podiže za manje od 18 sekundi, a sklapanje platnenog krova moguće je čak i pri brzini od 50 km/h.

Novi Audi A3 cabriolet s dvoja vrata narastao je u odnosu na svog prethodnika: duljina je povećana s 4,24 na 4,42 metra, međuosovinski razmak s 2,58 na 2,60 metara, a širina s 1,77 na 1,79 metara. Ipak, visina od 1,41 metra smanjena je za 15 milimetara i zbog toga ovaj kabriolet četverosjed ima elegantniji i sportskiji izgled. Zapremina prtljažnika povećana je za 60, a blatobrani sad mogu primiti kotače veličine do 19 inča.

Što donosi redizajn? Tu je karakteristična singleframe rešetka hladnjaka. Ravna prednja svjetla daju mu odlučan izgled; dodatno naglašavajući vodoravni dizajn i usisnike zraka u odbojniku. Audi nudi prednja svjetla s LED tehnologijom u dodatnoj opremi; to su jedina LED prednja svjetla u segmentu kompaktnih vozila koja nude mogućnost nestupnjevitog podešavanja visine svjetlosnog snopa.
Okvir vjetrobranskog stakla izrađen je od aluminija – a oko čitavog se automobila proteže ukrasna traka u boji aluminija. Na bočnim stranicama odmah se ističu snažna tornado linija i istaknute zaobljene površine metalnih ploča koje stvaraju zapanjujuću igru svjetlosti i sjene.

Novi A3 cabriolet ima mekani krov od tkanine koji se pruža preko laganog kinematičkog mehanizma izrađenog od kombinacije magnezija i čelika, te savršeno nadopunjuje lijep dizajn automobila. Dok je spušten, krov se, preklopljen u tri sloja, posprema u pretinac koji zanemarivo smanjuje zapreminu prtljažnika koja iznosi 287 litara. Automatski sklopivi krov serijski dolazi u crnoj boji i ima ostakljeni stražnji prozor.

Automatski sklopivi akustični krov dostupan je kao alternativa, a ima deblji unutarnji sloj od pjenaste gume koji dodatno smanjuje razinu buke u unutrašnjosti A3 cabrioleta. Akustični krov dostupan je u tri boje: crnoj, sivoj i smeđoj izvana i crnoj i sivoj lunar iznutra. Zaštita od vjetra u osnovnoj je opremi za razinu opreme Ambiente, a grijanje u predjelu glave dodatna je opcija za prednja sjedala. Aktivni sustav za zaštitu od prevrtanja štiti putnike u slučaju prevrtanja vozila. Sastoji se od dvije ploče s oprugom položene u utore u karoseriji.

U osnovnoj inačici, masa vozila spremnog za vožnju iznosi samo 1.365 kilograma, a novi je Audi A3 kabriolet oko 50 kilograma lakši od prethodnog modela i pritom veći i udobniji. Zajedno s posebnim pojačanjima, koje donose veću torzijsku čvrstoću, karoserija teži 30 kilograma manje nego kod prethodnika; a poklopac motora izrađen je od aluminija.

Audi - Za 18 sekundi imate kabriolet četverosjed (3)

U automobilu ima dovoljno prostora za četiri odrasle osobe

U unutrašnjosti instrumentna ploča je nagnuta i nisko postavljena, prednji dio je malo zaobljen, a središnja je konzola malo nagnuta prema vozaču. Veliki, okrugli uvodnici zraka nalikuju onima u zrakoplovu, a upravljačka ploča za klima uređaj i trodimenzionalne dekorativni umetci u unutrašnjost donose eleganciju iz klase premium vozila. Paket dodatnog osvjetljenja uključuje prekidač osjetljiv na dodir za svjetla za čitanje – značajka koja je u ponudi po prvi put.

Iznimno su privlačni u infotainment sustavi u vozilu; na samom vrhu nalaze se sustav ozvučenja Bang & Olufsen i MMI navigacijski sustav plus. Iznimno tanak 7-inčni zaslon izvlači se električnim putem s vrha središnje konzole. Modul za upravljanje MMI sustavom ima okretni/potisni gumb dizajniran u obliku dodirne površine (MMI touch) – površina osjetljiva na dodir služi za unos alfanumeričkih znakova.

Za Audi A3 cabriolet će prilikom njegovog uvođenja na tržište u ponudi biti tri novo razvijena motora, a svaki od njih dodatno naglašava sportski karakter vozila. Dva TFSI motora imaju snagu 103 kW (140 KS) i 132 kW (180 KS) i zapreminu od 1,4 i 1,8 litara. 2,0-litreni TDI motor razvija snagu od 110 kW (163 KS); drugi će motori na tržištu biti dostupni malo kasnije – a kretat će se u rasponima od 1,6-litrenog TDI motora snage 81 kW (110 KS) do 2,0-litrenog TFSI motora koji će biti ispod poklopca modela Audi S3 cabriolet sa snagom od 221 kW (300 KS). Svi motori kojima je opremljen novi Audi A3 cabriolet predstavljaju kombinaciju tehnologije direktnog ubrizgavanja, turbopunjača i sustava start-stop.

Ključne riječi:
A3 A3 cabriolet Audi Kabriolet
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.