Vidiauto Novosti Najave Snažniji elektromotor za Daciju Spring

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.01.2023. 04:30

Dacia Spring dobila snažniji motor i Extreme opremu

Snažniji elektromotor za Daciju Spring

Tražena Dacia Spring od sada je dostupna i sa snažnijim električnim motorom sa 65 KS, ali i novom opremom Extreme.

Najpovoljniji električni automobil na tržištu je s razlogom popularan, a do sada je prodan u više od 100 000 primjeraka. A kako bi dodatno poboljšali prodaju, Dacia je pripremila i novu izvedbu Extreme, koja osim bogatije opreme donosi i snažniji motor koji sada razvija snagu od 48 kW/65 KS, dok dosadašnji motor od 45 KS ostaje rezerviran samo za osnovni model Essential.

Dacia Spring_01

Baterija je ista i ima kapacitet od 27,4 kWh, što omogućuje autonomiju do 220 km u mješovitoj vožnji, ali i do 305 km u gradskoj vožnji. A koliko je brža u odnosu na osnovnu izvedbu još nije poznato jer podaci nisu objavljeni.

Dacia Spring_02

No zato znamo kako novi paket opreme Extreme donosi detalje u boji bakra na karoseriji, ali i u unutrašnjosti, serijski dolaze i gumeni tepisi, navigacija na 7-inčnom multimedijskom zaslonu, kao i stražnja kamera. Poznata je i preporučena cijena od 22.300 eura, s time kako narudžbe kreću uskoro, a prve isporuke kreću već ovo ljeto.

Dacia Spring_03
Ključne riječi:
Dacia EV Extreme Spring
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs