Vidiauto Novosti Najave Redizajnirana C-klasa stigla u Hrvatsku

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.07.2018. 10:40

Stigao u salone 

Započela prodaja redizajnirane Mercedes-Benz C-klase

Redizajnirana C-klasa stigla u Hrvatsku

Na naše je tržište stigla redizajnirana Mercedes-Benz C-klasa, model koji je protekle četiri godine najprodavaniji Mercedes na svijetu.

Početkom godine su stigle prve informacije o redizajniranoj Mercedes-Benz C-klasi, o čemu možete čitati ovdje, a sad je redizajnirani model dostupan i domaćim kupcima. C-klasa je najprodavaniji Mercedes-Benz model, a prošle je godine prodan u 415.000 primjeraka.

mercedes-benz c klasa u hrvatskoj_3

Od samog početka prodaje dostupni su svi motori, izuzev hibrida koji će biti dostupan tijekom sljedeće godine. Kad su benzinci u pitanju, dostupan je novi M264 benzinski motor s dvije zapremine - 1,5 litre i 2,0 litre, pri čemu je manji potpomognut i „soft-hibrid“ pokretačem-generatorom koji motoru snage 136 kW pomaže sa dodatnih 10 kW, što sustavu omogućuje ukupnu snagu od gotovo 200 KS. Novi je motor opremljen i podešavanjem bregastih osovina i patentiranom CONICSHAPE tehnologijom obrade cilindara a sve u cilju povećavanja efikasnosti smanjivanja trenja i potrošnje i emisija.

mercedes-benz c klasa u hrvatskoj_1

Dizelska novost je OM654, poznat iz E-klase. Riječ je o visoko modernom motoru koji zadovoljava Euro 6D normu a u C-klasi zamjenjuje dobro poznati 2,2-litreni dizelski agregat. Raspon snage se kreće od 90 kW (C180d) do 180 kW (C300d). Preinake je doživio i AMG-ov šesterocilindarski motor u modelu C43 koji od sada razvija 390 KS (+23 KS u odnosu na model koji zamjenjuje).

mercedes-benz c klasa u hrvatskoj_2

U startu će se nuditi i dvije posebne edicije: Sky Edition i Journey Edition. Sky Edition paket na limuzini se sastoji od preklopivog naslona stražnjih sjedala, pripreme za navigacijski sustav, električnog panoramskog krova, središnjeg zaslona visoke rezolucije, grijanih prednjih sjedala, parking paketa s kamerom i komfornog paketa sjedala te nosi uštedu od 50.000 kn a može se kombinirati sa svim motorima. Journey Edition paket se odnosi na karavansku inačicu i identičan je potonjem uz izuzetak panoramskog krova. Ušteda u ovom slučaju iznosi 33.000 kn.

mercedes-benz c klasa u hrvatskoj_4

Cijene za Mercedes-Benz C-klase limuzina kreću od 275.500 kn a odnose se na model s dizelskim motorom i ručnim 6-brzinskim mjenjačem i paketom opreme Sky Edition, dok cijena za Mercedes-Benz C-klase T model kreću od 283.000 kuna s dizelskim motorom i ručnim mjenjačem.

Ključne riječi:
C-klasa Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.