Vidiauto Novosti Najave Rast zagađenja zraka radi SUV vozila

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.07.2018. 06:02

Novi problemi 

Raste zagađenje zraka radi velike količine SUV vozila

Rast zagađenja zraka radi SUV vozila

Bez obzira koliko se trudili, razina zagađenja raste iz godinu u godinu, a novi krivac za ovakav razvoj situacije su SUV vozila.

Prema istraživanju vladine komisije Velike Britanije, SUV vozila su glavni krivac radi povećanja zagađenosti zraka. Ovo istraživanje je objavljeno nedugo nakon što je vlada Velike Britanije objavila strategiju „Put do nule“.

Hyundai Tucson sprijeda

Tom strategijom vlada Velike Britanije želi do 2040. Godine zabraniti prodaju vozila s benzinskim i dizelskim motorima, a u prodaju će moći samo ona vozila čija je vrijednost CO2 jednaka nuli.

Renault Zoe Intens R90 FP 5

Sve popularnija SUV vozila, čiji je rast prodaje najveći u Europi, glavni je krivac situacije u kojima se nalaze i druge države, a ne samo Velika Britanija. 

Renault Megane GT dCi 165 EDC 3

Osim toga, prosječan kompaktni SUV ispušta trećinu štetnih plinova više nego prosječan kompakt poput Golfa ili Meganea, pa čak i od velike Mercedesove limuzine S klase. Kako stvari sada stoji, prodaja SUV vozila neće padati još dugo, pa se na kraju postavlja pitanje, kada će uopće pasti prosječne vrijednosti štetnih plinova, i hoće li se u bližoj budućnosti to uopće dogoditi.

Ford EcoSport ST Line straga

U Hrvatskoj nema sličnih ispitivanja, no sigurni smo kako bi kod nas podaci bili još više poražavajući, pa je bolje da ni nema istraživanja.

Ključne riječi:
ekologija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.