Vidiauto Novosti Najave Predstavljena ekspedicijska Nissan Ariya

Autor: IR Objavljeno: 07.02.2023. 05:49

Predstavljena ekspedicijska Nissan Ariya

Predstavljena ekspedicijska Nissan Ariya

U ožujku bračni par kreće na ekspediciju od Sjevernog do Južnog pola, a za to će koristiti posebno opremljenu električnu Nissan Ariyu.

Već smo bili najavili kako Nissan priprema posebnu ekspediciju za putovanje od Sjevernog do Južnog pola, a glavna zvijezda će biti električni SUV Ariya, a kojom Nissan želi podići svijest o mogućnostima električnih automobila. A da bi to pokazao, uputit će električni automobil na put dug 27.000 kilometara.

Ariya ekspedicija_01

Ekspedicija bi trebala krenuti u ožujku, a Ariya će se trebati nositi s ekstremnim terenima i okruženjima, a u automobilu će se nalaziti supružnici Chris i Julie. Nissanu je pomoć u pripremanju Ariye pružio Arctic Trucks, koji su stručnjaci za vozila za polarne ekspedicije.

Ariya ekspedicija_02

Preinake na automobilu nisu velike, a u Nissanu su posebno ponosni na to da nisu promijenjeni ni motor ni baterija, no bilo je potrebno prilagoditi ovjes, a pridodani su i 39-inčni kotači, s kojima će se Ariya lakše probijati na teškim terenima. Nissan je pripremio i poseban espresso aparat jer je Chris ljubitelj dobre kave, a tu je i posebno pripremljen dron, koji se može lansirati s krova.

Ariya ekspedicija_03

Još jedna inovacija je prijenosna jedinica za obnovljivu energiju koja će se koristiti za punjenje Ariye u polarnim regijama, a on uključuje laganu vjetroturbinu i solarne ploče koje se mogu pakirati i koji će iskoristiti prednosti jakih vjetrova i dugog dnevnog svjetla za punjenje baterije EV-a.

Ključne riječi:
Ariya avantura ekspedicija EV Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.