Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Renault Twingo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.02.2014. 16:16

Renault 

Predstavljen je novi Renault Twingo

Predstavljen je novi Renault Twingo

Gradski automobil Renault Twingo obnovljen je od nule, a novi Twingo inspiraciju crpi iz izvornog Twinga predstavljenog prije dva desetljeća, kao i iz Renaulta 5.

Renault Twingo predstavljen je na Pariškom sajmu automobila 1992. godine, a novi Twingo treće generacije donosi smještaj motora straga čime se dobilo na lakšem manevriranju vozilom po gradu jer je smanjen krug okretanja. Pogon je također stražnji, a platformu dijeli sa Smartom. Kotači su smješteni u kutove automobila tako da se i u kabini dobilo na prostoru, a povećan je i međuosovinski razmak.

Poveznica s Renaultom 5 primjećuje se kroz koso stražnje staklo te naglašena ramena koja podsjećaju na Renault 5 Turbo s motorom straga. Prednji kraj je u stilu novih Renaultovih automobila tako da se ističe veliki Renaultov znak na crnoj pozadini. Tu su i velika prednja svjetla sa žmigavcima na vrhu te LED dnevna svjetla. Stražnja su svjetla prirodan produžetak vrata, a originalno široko stražnje staklo znatno doprinosi suvremenosti izgleda stražnjeg kraja. Twingo od sada ima pet vrata, a kvake na stražnjim vratima skrivene su kao i na novom Renault Cliju.

Fotografije unutrašnjosti bit će otkrivene početkom ožujka na Ženevskom sajmu automobila, a isto tako i motorizacija za koju se očekuje da će biti od 3-cilindričnih motora. Inače, novi Twingo predstavlja nastavak onoga što smo vidjeli na konceptima Twin-Z i Twin'Run.

Novi Renault Twingo (14)
Ključne riječi:
premijera Renault Twingo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.