Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Renault Twingo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.02.2014. 16:16

Renault 

Predstavljen je novi Renault Twingo

Predstavljen je novi Renault Twingo

Gradski automobil Renault Twingo obnovljen je od nule, a novi Twingo inspiraciju crpi iz izvornog Twinga predstavljenog prije dva desetljeća, kao i iz Renaulta 5.

Renault Twingo predstavljen je na Pariškom sajmu automobila 1992. godine, a novi Twingo treće generacije donosi smještaj motora straga čime se dobilo na lakšem manevriranju vozilom po gradu jer je smanjen krug okretanja. Pogon je također stražnji, a platformu dijeli sa Smartom. Kotači su smješteni u kutove automobila tako da se i u kabini dobilo na prostoru, a povećan je i međuosovinski razmak.

Poveznica s Renaultom 5 primjećuje se kroz koso stražnje staklo te naglašena ramena koja podsjećaju na Renault 5 Turbo s motorom straga. Prednji kraj je u stilu novih Renaultovih automobila tako da se ističe veliki Renaultov znak na crnoj pozadini. Tu su i velika prednja svjetla sa žmigavcima na vrhu te LED dnevna svjetla. Stražnja su svjetla prirodan produžetak vrata, a originalno široko stražnje staklo znatno doprinosi suvremenosti izgleda stražnjeg kraja. Twingo od sada ima pet vrata, a kvake na stražnjim vratima skrivene su kao i na novom Renault Cliju.

Fotografije unutrašnjosti bit će otkrivene početkom ožujka na Ženevskom sajmu automobila, a isto tako i motorizacija za koju se očekuje da će biti od 3-cilindričnih motora. Inače, novi Twingo predstavlja nastavak onoga što smo vidjeli na konceptima Twin-Z i Twin'Run.

Novi Renault Twingo (14)
Ključne riječi:
premijera Renault Twingo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs