Vidiauto Novosti Najave Ponovo opozvani VAG dizelski motori

Autor: IR Objavljeno: 26.07.2017. 08:31

Novi opozivi za VAG dizelske motore

Ponovo opozvani VAG dizelski motori

Audi, Volkswagen i Porsche, ponovo opozivaju modele s dizelskim motorima, a ovaj put je riječ o 6 i 8-cilindričnim motorima s Euro 5 i Euro 6 normom.

Dieselgate skandal koji potresa Volkswagen grupaciju još od rujna 2015. godine, i dalje se povećava. Ovog puta će Audi opozvati čak 850.000 vozila koji su pokretani dizel motorima, i to onima sa šest i osam cilindara.

Audi v6 dizel motor

 

Osim Audija, isto će napraviti i Volkswagen i Porsche s modelima u koje su ugrađeni ti isti motori, a sve kako bi se izbjegli mogući dodatni troškovi oko ovog problema i eventualnih tužbi. Zanimljiva je informacija kako je riječ o Euro 5 i Euro 6 motorima, iako je u početku Volkswagen tvrdio kako s najnovijim motorima koji zadovoljavaju Euro 6 normu nema nikakvih problema. 

Svim opozvanim vozilima će se besplatno nadograditi softver koji će smanjiti emisiju CO2 za 20%, a s nadogradnjom će se započeti tijekom kolovoza. Uz sve druge troškove vezane uz Dieselgate, ovaj opoziv će koštati VAG oko 2 milijarde Eura.

Ključne riječi:
Audi dieselgate Porsche Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs