Vidiauto Novosti Najave Redizajnirani BMW X1 uskoro i kao hibrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.05.2019. 06:47

Facelift 

Redizajnirani BMW X1 uskoro i kao hibrid

Redizajnirani BMW X1 uskoro i kao hibrid

Nakon nekoliko godina na tržištu, BMW X1 je prošao kroz facelift, a najavljena je i nova hibridna verzija koja dolazi dogodine.

Nakon četiri godine od predstavljanja, došlo je vrijeme za zatezanje bora na najmanjem SUV modelu u ponudi BMW-a – modelu X1. Redizajn je predstavljen svega par dana nakon što su objavljene prve informacije o novoj generaciji modela serije 1.

BMW X1 straga

Već je na prvi pogled vidljiv novi dizajnerski izričaj u BMW-u, odnosno u oči prvo upada povećana prednja maska, odnosno bubrezi, no tu su i nešto drugačija svjetla i branik.

BMW X1 sprijeda

Sa strane se promjene svode na nove aluminijske naplatke koji mogu biti u veličinama od 17, 18 i 19 inča, dok je straga promijenjena grafika svjetala te novi branik s većim ispušnim cijevima od 90 mm (dosad su bile promjera 70 mm).

BMW X1 sa strane

Ponudu dizel motora čine modeli BMW X1 16d koji raspolaže sa 116 KS i BMW X1 xDrive 25d koji raspolaže s 231 KS, dok će ponudu benzinaca trenutno činiti samo model X1 xDrive 25i koji raspolaže s 231 KS.

BMW X1 straga_2

Novost koja dolazi početkom sljedeće godine je hibrid BMW X1 xDrive 25e koji se sastoji od benzinca koji raspolaže sa 125 KS i elektromotora od 95 KS, a tu je i baterija kapaciteta 9,7 kWh koja će omogućiti doseg od 45 do 50 km. Prosječna potrošnja ovog modela je 2,0 litre na 100 km, a nudit će i nekoliko načina vožnje – Auto eDrive, Max eDrive i Save Battery.

BMW X1 interijer

Spomenimo i kako su se malene promjene dogodile i u unutrašnjosti, gdje se sada koriste kvalitetniji materijali i nove boje, a tu je i novi središnji zaslon koji može biti dijagonale do 10,25 inča. Početak prodaje redizajniranog modela BMW X1 kreće na jesen, a cijene će biti slične trenutnom modelu.

Ključne riječi:
BMW SUV X1 xDrive
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.