Vidiauto Novosti Najave Počinje otkrivanje dijelova nove Mazde MX-5 ND

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.04.2014. 15:28

New York 

Počinje otkrivanje dijelova nove Mazde MX-5 ND

Počinje otkrivanje dijelova nove Mazde MX-5 ND

Mazda je u New Yorku predstavila SkyActiv šasiju koja će biti ugrađena u četvrtu generaciju (ND) popularnog roadstera Mazda MX-5.

Radi se o potpuno novoj šasiji, ali i neobičnom načinu predstavljanja novog modela. Nova Mazda MX-5 trebala bi biti predstavljena u rujnu, kada ćemo vidjeti vanjski izgled, a do tada možete posmatrati šasiju na kojoj će biti temeljena nova verzija Miate.

Bit će po prvi put da se SkyActiv tehnologija koristi u kombinaciji s prednje postavljenim motorom i pogonom na stražnje kotače, specifičnim za ovaj roadster koji se prodaje već 25 godina.

Mazda MX-5 imat će niže težište, redni 4-cilindrični motor će se nalaziti bliže sredini vozila, a Mazdin je cilj smanjiti masu vozila za više od 100 kilograma, što znači da se Mazda vraća korijenima koji su krasili prvu generaciju popularne Miate. Aktualna, treća generacija ima masu u prosjeku oko 1100 kilograma, što je i dalje za današnje pojmove jako dobra i mala masa. Istovremeno sa smanjenjem mase, povećat će se krutost kao i otpornost na sudare. Nova MX-5 u prodaji bi se trebala naći u 2015. godini, što znači da će između dvije generacije između predstavljanja proći gotovo 10 godina, što je vrlo neobično za današnje vrijeme. Ipak, u međuvremenu, Miata je imala jedan redizajn te još jedno jedva primjetno zatezanje bora.

Mazda je u New Yorku predstavila i posebni model u povodu 25. godišnjice - Mazda MX-5 25th Anniversary Edition.

Mazda MX-5 25th Anniversary Edition (05)

Mazda MX-5 25th Anniversary Edition

Ključne riječi:
25th Anniversary Edition Mazda MX-5 New York šasija svjetska premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.