Vidiauto Novosti Najave Ovo su najsigurniji ovogodišnji auti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.12.2018. 08:01

Sigurnost 

Ovo su najsigurniji novi automobili testirani u 2018.

Ovo su najsigurniji ovogodišnji auti

EuroNCAP je objavio koja su tri automobila osvojila najviše bodova u klasi i time postali najsigurniji modeli u klasi kojoj pripadaju.

Kao i prijašnjih godina, EuroNCAP sigurnosni testovi su sve stroži i stroži, no nekim modelima ni takve stvari ne stvaraju problem. Ove su godine uvedeni stroži testovi koji se odnose na ostale sudionike u prometu, prvenstveno pješake, a tri modela su ostvarili najviše bodove u ovoj godini.

523132

U kompaktnoj klasi je trenutno kralj sigurnosti nova Mercedes-Benz A-klasa koji je osvojio 96% za zaštitu odraslih putnika, 91% za zaštitu djece, 92% za zaštitu pješaka i 75% u kategoriji sigurnosne opreme.

523106

Najsigurniji veliki obiteljski automobil, odnosno limuzina, je Lexus ES, koji je osvojio 96% za zaštitu odraslih putnika, 91% za zaštitu djece, 92% za zaštitu pješaka i 75% u kategoriji sigurnosne opreme. Lexus ES je i najbolji u kategoriji hibridna i električna vozila, gdje je osvojio 91% za zaštitu odraslih, 87 % za zaštitu djece, 90% za zaštitu pješaka i 77% u kategoriji sigurnosne opreme.

U kategoriji velikih off-road vozila, kao najsigurniji se pokazao Hyundai Nexo. On je osvojio 94% za zaštitu odraslih putnika, 87% za zaštitu djece, 67% za zaštitu pješaka i 80% u kategoriji sigurnosne opreme.

523102

Naravno, navedeno ne znači da su druga nova vozila nesigurna, osim izuzetaka, no gore navedeni modeli su uspjeli prikupiti najviše bodova. Za detaljne ocjene automobila koji vas interesiraju najbolje je da posjetite službenu EuroNCAP stranicu – www.euroncap.com.

Ključne riječi:
crash test EuroNCAP najsigurniji automobili
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. rujan 1897.

9-23-1897 Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Devetogodišnji Stephen Kempton poginuo je na današnji dan u prometnoj nezgodi na cesti Stockmar u blizini Hackneya. Dječak se švercao na vanjskom dijelu taksija i prilikom toga izgubio ravnotežu te pao pod kotače automobila.

vs

.::.