Vidiauto Novosti Najave Ovo su najsigurniji ovogodišnji auti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.12.2018. 08:01

Sigurnost 

Ovo su najsigurniji novi automobili testirani u 2018.

Ovo su najsigurniji ovogodišnji auti

EuroNCAP je objavio koja su tri automobila osvojila najviše bodova u klasi i time postali najsigurniji modeli u klasi kojoj pripadaju.

Kao i prijašnjih godina, EuroNCAP sigurnosni testovi su sve stroži i stroži, no nekim modelima ni takve stvari ne stvaraju problem. Ove su godine uvedeni stroži testovi koji se odnose na ostale sudionike u prometu, prvenstveno pješake, a tri modela su ostvarili najviše bodove u ovoj godini.

523132

U kompaktnoj klasi je trenutno kralj sigurnosti nova Mercedes-Benz A-klasa koji je osvojio 96% za zaštitu odraslih putnika, 91% za zaštitu djece, 92% za zaštitu pješaka i 75% u kategoriji sigurnosne opreme.

523106

Najsigurniji veliki obiteljski automobil, odnosno limuzina, je Lexus ES, koji je osvojio 96% za zaštitu odraslih putnika, 91% za zaštitu djece, 92% za zaštitu pješaka i 75% u kategoriji sigurnosne opreme. Lexus ES je i najbolji u kategoriji hibridna i električna vozila, gdje je osvojio 91% za zaštitu odraslih, 87 % za zaštitu djece, 90% za zaštitu pješaka i 77% u kategoriji sigurnosne opreme.

U kategoriji velikih off-road vozila, kao najsigurniji se pokazao Hyundai Nexo. On je osvojio 94% za zaštitu odraslih putnika, 87% za zaštitu djece, 67% za zaštitu pješaka i 80% u kategoriji sigurnosne opreme.

523102

Naravno, navedeno ne znači da su druga nova vozila nesigurna, osim izuzetaka, no gore navedeni modeli su uspjeli prikupiti najviše bodova. Za detaljne ocjene automobila koji vas interesiraju najbolje je da posjetite službenu EuroNCAP stranicu – www.euroncap.com.

Ključne riječi:
crash test EuroNCAP najsigurniji automobili
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.