Vidiauto Novosti Najave Ovo je Mercedes-Benz SLC Final Edition

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.02.2019. 06:05

Oproštajna serija 

Zbogom SLC (SLK): Posebna oproštajna serija Mercedes-Benza SLC Final Edition

Ovo je Mercedes-Benz SLC Final Edition

Odlučeno je: Mercedes-Benz neće predstaviti nasljednika malenog dvosjeda SLC, poznatijeg pod starim imenom SLK.

1996. godine započela je uspješna priča za Mercedes-Benz SLK. SLK je bila skraćenica za Sportlich (Sportski), Leicht (Lagan) i Kurz (Kratak). Bio je to poseban model, nesvakidašnji za ono vrijeme iz Mercedes-Benza! U to doba najmanji model je bila prva generacija C-Klase.

Mercedes SLC Final Edition sa strane

Uspjeh modela SLK je bio zagarantiran i doživio je veliki uspjeh. Isto se dogodilo i s drugom generacijom, no već pri predstavljanju treće generacije (2011. godine) kupaca ovakvih automobila je bilo sve manje, a tako se nastavilo i sljedećih godina. Stoga ni ne čudi kako je Mercedes-Benz odlučio umiroviti aktualnu treću generaciju modela SLC (ovo ime nosi od redizajna 2016. godine).

Mercedes SLC Final Edition straga

Stoga je odlučeno kako će u njegovu čast biti napravljena posebna oproštajna serija Mercedes-Benz SLC Final Edition, koja će biti dostupna u dvije nijanse crne boje, sivoj i žutoj boji. Tu su i 18-inčni aluminijski naplatci te Airscarf sustav grijanja kada je krov spušten.

Mercedes SLC Final Edition interijer

U ponudi će biti četiri motora, a poznate su i cijene za Njemačko tržište. Tako Mercedes-Benz SLC 180 (156 KS) starta od 41.537 EUR, SLC 200 (184 KS) košta 46.535 EUR, SLC 300 (245 KS) košta 52.633 EUR, dok je najskuplja izvedba Mercedes-AMG SLC 43 (390 KS) za koju je potrebno izdvojiti 65.045 EUR.

Mercedes SLC Final Edition interijer 2

Narudžbe za spomenute modele kreću početkom ožujka, a prvi javni nastup će Mercedes-Benz SLC Final Edition imati na Salonu automobila u Ženevi.

Mercedes SLC Final Edition sa strane 2
Ključne riječi:
Mercedes-AMG Mercedes-Benz SLC Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.