Vidiauto Novosti Autobiz Renault pokreće Advanced Battery Storage

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.10.2018. 06:17

Ekologija 

Renault pokreće Advanced Battery Storage

Renault pokreće Advanced Battery Storage

Renault najavljuje pokretanje programa „Advanced Battery Storage” u cilju izgradnje najvećeg stacionarnog sustava za pohranu energije u baterijama iz električnih vozila u Europi do 2020. (snaga: 70 MW / kapacitet: 60 MWh).

Renault je predstavio Advanced Battery Storage, stacionarni sustav pohrane energije napravljen isključivo od baterija iz električnih vozila. Zahvaljujući kapacitetu od najmanje 60 MWh bit će najveći sustav te vrste u Europi. Prva postrojenja izgradit će se početkom 2019. na tri lokacije u Francuskoj i Njemačkoj: u Renaultovim tvornicama u Douaiju i Cléonu te u tvornici u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji koja je nekad radila na ugljen.

renault battery storage

Pohranom energije u 2000 baterija iz električnih vozila kapacitet će se postupno povećavati. U toj fazi sustav će dostići – a vrlo vjerojatno i premašiti – 60 MWh, što je jednako potrošnji energije 5000 kućanstava u jednome danu. Svrha je tog sustava uravnotežiti razliku između potrošnje električne energije i proizvodnje u određenom trenutku, kako bi se povećao udio obnovljivih izvora energije u ukupnom energetskom miksu.

renault battery storage cover

To znači održavanje ravnoteže između ponude i potražnje energetske mreže integracijom različitih izvora energije s prilagodljivim proizvodnim kapacitetima. Čak i najmanja razlika između potrošnje i proizvodnje može prouzročiti smetnje koje ugrožavaju stabilnost lokalne frekvencije (50 Hz). „Naše rješenje za stacionarnu pohranu neutralizirat će te razlike: ono isporučuje pohranjenu energiju do mjesta u kojem je u tom trenutku zabilježena neravnoteža u mreži kako bi smanjio te utjecaje,“ izjavio je Nicolas Schottey, direktor programa. Održavanjem ravnoteže mreže stacionarni sustav pohrane učinit će izvore energije koji ne onečišćuju mnogo privlačnijim s gospodarskog stajališta.

renault battery storage 3

Stacionarni sustav pohrane izrađen je od baterija električnih vozila smještenih u spremnike. Sustav upotrebljava rabljene baterije, ali i nove baterije namijenjene za uobičajene zamjene predviđene u okviru post-prodajnih aktivnosti. „Ovaj jedinstveni sklop omogućit će sustavu Advanced Battery Storage da u bilo kojem trenutku proizvede ili pohrani čak 70 MW snage energije. Tako velika snaga u kombinaciji s velikim kapacitetom omogućit će učinkovitu reakciju na sve veće fluktuacije u mreži”, rekao je Nicolas Schottey.

Ključne riječi:
battery storage Električni Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.