Vidiauto Novosti Najave Retro koncept Vision Mercedes Simplex

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.09.2019. 07:08

Povratak u budućnost 

Futuristički retro koncept Vision Mercedes Simplex

Retro koncept Vision Mercedes Simplex

Mercedesov retro koncept pun tehnologije predstavljen je na Design Essentials 2019, koji ujedno daje i počast modelu Mercedes 35 PS iz 1901. godine.

U proljeće 1901. godine dogodile su se velike promjene koje su promijenile mobilnost. Na Race Weeku u Nici na startu se je pojavio automobil kakav još nije bio viđen. Bio je to automobil visokih performansi koje je razvio Daimler-Motoren-Gesellschaft na prijedlog vizionara Emila Jellineka.

Vision Mercedes Simplex_5

Ime Mercedes 35 PS dobio je po Jellinekovoj kći Mercedes, a ovo potpuno novo vozilo dominiralo je na natjecanjima na Race Weeku, a samo se natjecanje održavalo na stazi od Nice do La Turbie, točno u srcu mjesta gdje se danas nalazi Mercedes-Benz međunarodni dizajnerski centar.

Vision Mercedes Simplex_6

Koncept Vision Mercedes Simplex je vozilo koje spaja retro dizajn, luksuz, tehnologiju i budućnost, a ujedno je i jedinstven. I to mu ide od ruke, jer nešto slično već jako dugo nismo vidjeli.

Vision Mercedes Simplex_4

Ovaj otvoreni dvosjed je postavljen na velike kotače, a čak i ripne na gumama su napravljene u obliku Mercedesove zvijezde. Karoserija je dvobojna, a i to je naslijeđe originala.

Vision Mercedes Simplex_7

Prednja maska je ustvari velika crna površina s 3D ekranom na kojem se prikazuje status vozila, dok se straga mogu primijetiti tanke LED trake koje služe kao stražnja svjetla, a tamo je smještena i kožna torba.

Vision Mercedes Simplex_3

U unutrašnjosti prevladava minimalizam, a dizajn je inspiriran motociklima i jahtama, dok su se pri izradi koristili samo vrhunski materijali, a zanimljivo je vidjeti pojaseve koji se vežu samo oko struka. Instrument ploča je digitalna i prikazuje samo one informacije koje su vozaču u tom trenutku potrebne, kao npr. brzina, navigacijske upute ili informacije o vozilu, dok se ostale informacije prikazuju prema potrebi.

Vision Mercedes Simplex_2

Vision Mercedes Simplex je jedan zaista poseban koncept i svaka čast Mercedesu što je išao razvijati koncept u tom smjeru, samo je šteta se ovakvo vozilo nikad neće moći kupiti.

Ključne riječi:
koncept Vision Mercedes Simplex
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs