Vidiauto Novosti Najave Retro koncept Vision Mercedes Simplex

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.09.2019. 07:08

Povratak u budućnost 

Futuristički retro koncept Vision Mercedes Simplex

Retro koncept Vision Mercedes Simplex

Mercedesov retro koncept pun tehnologije predstavljen je na Design Essentials 2019, koji ujedno daje i počast modelu Mercedes 35 PS iz 1901. godine.

U proljeće 1901. godine dogodile su se velike promjene koje su promijenile mobilnost. Na Race Weeku u Nici na startu se je pojavio automobil kakav još nije bio viđen. Bio je to automobil visokih performansi koje je razvio Daimler-Motoren-Gesellschaft na prijedlog vizionara Emila Jellineka.

Vision Mercedes Simplex_5

Ime Mercedes 35 PS dobio je po Jellinekovoj kći Mercedes, a ovo potpuno novo vozilo dominiralo je na natjecanjima na Race Weeku, a samo se natjecanje održavalo na stazi od Nice do La Turbie, točno u srcu mjesta gdje se danas nalazi Mercedes-Benz međunarodni dizajnerski centar.

Vision Mercedes Simplex_6

Koncept Vision Mercedes Simplex je vozilo koje spaja retro dizajn, luksuz, tehnologiju i budućnost, a ujedno je i jedinstven. I to mu ide od ruke, jer nešto slično već jako dugo nismo vidjeli.

Vision Mercedes Simplex_4

Ovaj otvoreni dvosjed je postavljen na velike kotače, a čak i ripne na gumama su napravljene u obliku Mercedesove zvijezde. Karoserija je dvobojna, a i to je naslijeđe originala.

Vision Mercedes Simplex_7

Prednja maska je ustvari velika crna površina s 3D ekranom na kojem se prikazuje status vozila, dok se straga mogu primijetiti tanke LED trake koje služe kao stražnja svjetla, a tamo je smještena i kožna torba.

Vision Mercedes Simplex_3

U unutrašnjosti prevladava minimalizam, a dizajn je inspiriran motociklima i jahtama, dok su se pri izradi koristili samo vrhunski materijali, a zanimljivo je vidjeti pojaseve koji se vežu samo oko struka. Instrument ploča je digitalna i prikazuje samo one informacije koje su vozaču u tom trenutku potrebne, kao npr. brzina, navigacijske upute ili informacije o vozilu, dok se ostale informacije prikazuju prema potrebi.

Vision Mercedes Simplex_2

Vision Mercedes Simplex je jedan zaista poseban koncept i svaka čast Mercedesu što je išao razvijati koncept u tom smjeru, samo je šteta se ovakvo vozilo nikad neće moći kupiti.

Ključne riječi:
koncept Vision Mercedes Simplex
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. srpanj 1955.

Kontrola razine smoga

U SAD-u je donesena uredba Federal Air Pollution Control Act kojom se po prvi puta u svijetu država uključila u analize i kontrole zagađenja koje uzrokuju automobili. Sedam godina kasnije SAD kao prvi ulaže novac u borbu protiv auto zagađenja.

vs