Vidiauto Novosti Najave Novi Volkswagen Caddy u tri izvedbe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.02.2020. 06:04

Ženeva 2020. 

Više prostora i tehnologije za potpuno novi Volkswagen Caddy

Novi Volkswagen Caddy u tri izvedbe

Volkswagen je predstavio petu generaciju Caddyja koja donosi novu platformu i dizajn, nudi više prostora i najnovije tehnologije, a dolazit će u tri izvedbe.

Volkswagen je predstavio već petu generaciju Caddyja, kompaktnog dostavnog vozila koji je dosad proizveden u više od tri milijuna primjeraka, a nova generacije u odnosu na prethodnu odskače u svim smjerovima.

volkswagen caddy_06

Novi Caddy je postavljen na modularnu MQB platformu, a time Caddy automatski dobiva i novu tehnologiju, sustave potpore koji povećavaju sigurnost i udobnost, umreženi infotainment sustav i digitalizirani sustavi rukovanja. Tako Caddy može po prvi puta biti opremljen i s do 7 sjedala, električnim kliznim vratima i poklopcem prtljažnika, velikim staklenim panoramskim krovom površine m2, pokretanjem vozila bez ključa i digitalnom instrument pločom, te LED prednjim i stražnjim svjetlima.

volkswagen caddy_02

Osim toga, u ponudi je središnji multimedijalni sustav u veličini od 6,5 i 10 inča, kao i eSIM kartica s kojom se može pristupiti online uslugama i funkcijama Volkswagen We. Tu je i novi način paljenja svjetala na dodir, ali i krovni ventilator koji omogućuje bolji rad klima uređaja na stražnjem djelu vozila dok je u mirovanju. Tu je i 19 sustava potpore, od kojih je 6 po prvi puta ugrađeno u Caddy.

volkswagen caddy_03

Motorizaciju čini jedan 1,5-litreni turbo benzinac sa 116 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili 7-brzinskim DSG automatskim mjenjačem, dok dvolitreni dizelski motor dolazi u izvedbama od 75, 102 i 122 KS. Svi serijski dolaze sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a kod najsnažnije izvedbe je moguće dobiti i DSG mjenjač, a moguće ju je naručiti s 4Motion pogonom na sve kotače, kada dolazi samo s ručnim mjenjačem.

volkswagen caddy_05

Novi Caddy će dolaziti u tri izvedbe – Caddy, Caddy Cargo i Caddy Maxi, a potonja je nešto duža i nudi prostor za utovar dvije euro palete. Dužina mu je 4.501 mm (4.853 mm Caddy Maxi), širina 1.855 i visina 1.797 mm, dok mu je međuosovinski razmak dug 2.755 mm. Na tržište dolazi u drugoj polovici godine, a tada će biti poznate i cijene novog Caddyja.

volkswagen caddy_09
Ključne riječi:
Caddy dostavno vozilo MQB Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 19. rujan 1932.

9-19-1932  Rekord od 24 sata

Rekord od 24 sata

Na ravnici Bonneville Salt Flats u američkoj državi Utah Ab Jenkins je postavio prvi rekord u povijesti za neprestanu vožnju od 24 sata. U tom vremenu Jenkins je automobilom Pierce Arrow V-12 prešao 4387 km, s prosječnom brzinom od  gotovo 183 km/h.

vs