Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Volkswagen Golf

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.10.2019. 07:17

8. generacija 

Predstavljen je novi VW Golf – pametniji i umreženiji od prethodnika

Predstavljen je novi Volkswagen Golf

Sinoć je predstavljena 8. generacija Volkswagen Golfa, modela koji je dosad prodan u više od 35 milijuna primjeraka.

VW je sinoć predstavio 8. generaciju svojeg najuspješnijeg modela – Golfa, a najavljuju ga kao inteligentnog, umreženog i električnog. Doduše potpuno električne izvedbe više nema jer je tu ulogu preuzeo VW ID.3, no zato Golf dolazi s hibridnim Plug-In izvedbama.

Volkswagen Golf 8 straga

Tako će u ponudi biti eHybrid plug-in sa 150 kW (204 KS) i GTE verzija sa 180 kW (245 KS). Tu su i eTSI izvedbe s 48V blagim hibridnim pogonom koji će dolaziti u tri izvedbe snage – 81 kW (110 KS, 96 kW (130 KS) i 110 kW (150 KS).

Volkswagen Golf 8 punjač

Osim toga u ponudi će biti i benzinski motori s oznakom TSI, dizelski s oznakom TDI i s pogonom na zemni plin s oznakom TGI. Novost u ponudi su dva trocilindrična benzinca snage 90 KS i 110 KS, ali i dva 4-cilindrična dizel motora sa 115 KS i 150 KS. Kada se u ponudi nađu svi motori, raspon snage koji će se moći kupiti je od 90 KS i više od 300 KS.

Volkswagen Golf 8 interijer

U unutrašnjosti su i najveće promjene u dizajnu, pa je tako sada serijski dostupna velika digitalna instrument ploča (Innovision Cockpit), head-up zaslon, a po prvi puta vozilo kompaktne klase dobiva i opciju Travel Assist koja omogućuje Golfu vožnju pri brzinama do 210 km/h s potporom, bez aktivnog upravljanja, davanja gasa ili kočenja.

Volkswagen Golf 8

Novi Golf je dug 4.284 mm, širok 1.789 mm i visok 1.456 mm, dok mu je međuosovinski razmak 2.636 mm. Novost su i novi paketi opreme, pa je sada početna razina Golf, slijede Life i Style, a sportska oprema je R-Line. Uz digitalnu instrument ploču, novi Golf serijski dolazi i s LED prednjim i stražnjim svjetlima, Keyless Start sustavom, mobilnim online uslugama We Connect i We Connect Plus, automatskim klima uređajem i nizom ostale opreme.

Volkswagen Golf 8 sve generacije

Tijekom sljedeće godine u ponudu dolaze i modeli Golf GTI, Golf GTI TCR, Golf GTD, Golf GTE i Golf R. Cijene novog golfa još nisu definirane, no očekujemo kako će na našem tržištu cijene kretati od oko 150.000 kn za početni model.

Ključne riječi:
Golf hibrid Plug-in hibrid TDI TSI Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs