Vidiauto Novosti Najave Nova Micra - novi dizajn, više tehnologija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.06.2013. 16:42

Nissan 

Nova Micra - novi dizajn, više tehnologija

Nissan je osvježio izgled Micre - automobil je dobio potpuno novi vanjski izgled sprijeda i straga, a novosti su primjetne i u unutrašnjosti. U prodaju stiže u rujnu 2013.

Vanjski izgled Nove Micre promijenjen je novom maskom, no promjene ne obuhvaćaju samo prednju masku. Poklopac motora, blatobrani, prednja svjetla i prednji odbojnik također su novi. Usto, prednje su maglenke (dostupne na određenim modelima) dobile nov oblik i kromirane okvire. Velike je promjene doživio i stražnji kraj: novi odbojnik, nova LED svjetla i zakrivljeno dno vrata prtljažnika. Novi izgled upotpunjen je novim 15-inčnim aluminijskim naplatcima i uvođenjem novih, strojno obrađenih 16-inčnih alu-naplataka.

I unutrašnjost nove Micre obiluje promjenama. Poboljšana je preglednost prikaza na instrumentnoj ploči ispred vozača, a središnja je konzola posve promijenjena i ima preoblikovane zračne otvore.
 
Unutrašnjost je uljepšana sjajnom crnom bojom središnje konzole i srebrnim elementima na ručici mjenjača. Nasloni za ruke na vratima dobili su teksturu radi dojma veće kakvoće, a sjedala i vrata presvučeni su novim tkaninama. Tu su i utičnice za vanjske uređaje (USB i 3,5-mm) na armaturnoj ploči te 12-voltna utičnica za jednostavno punjenje mobitela ili MP3 playera u vožnji.

Pogledajte unutrašnjost nove Nissan Micre

Svi modeli osim početne Visije imaju audiouređaj koji se uklapa u središnju konzolu s prikladnim sjajnim i mat crnim elementima. Još su, međutim, važnije prednosti koje Novoj Micri daje najnoviji navigacijski i komunikacijski sustav NissanConnect prepun novih mogućnosti i s većim, 15-cm zaslonom osjetljivim na dodir (prethodni je model imao 13-cm) s kromiranim gumbima.
 
Unaprijeđena navigacija sad ima i mogućnost automatskog pronalaženja rute na kojoj će potrošnja goriva vjerojatno biti najmanja (eco-routing), dopunjenu tabličnim prikazom potrošnje koja vozaču omogućuje da vidi koliko je štedljivo vozio. Osim što jamči bolju čitljivost autokarata i uputa, veći ekran u boji osjetljiv na dodir omogućuje prikaz omota albuma koje vlasnik ima u “fonoteci”. Novi sustav ima i napredna svojstva poput Googleove tehnologije Send-To-Car, koja vlasniku omogućuje da na stolnom računalu ili tabletu kod kuće ili u uredu isplanira put i uoči putovanja pošalje upute automobilu.
 
Nissanov najnoviji trocilindarski 1,2-litreni motor s izravnim ubrizgavanjem i kompresorom (DIG-S) razvija 98 KS pa ima izvrsne performanse i uglađen rad uz štedljivost ravnu onoj dizelskih motora (4,1 l/100 km) i ispuštanje CO2 od samo 95 g/km. Usto, motor ima i sustav automatskog gašenja i ponovnog pokretanja motora kad automobil stoji, što smanjuje potrošnju goriva za otprilike četiri posto. Sve inačice Nove Micre s motorom DIG-S nose Nissanovu značku PURE DRIVE, a to znači da ispuštaju 120 g/km CO2 ili manje – prag je 2013. smanjen za 10 g/km, s 130 g/km.
 
Osnovni 1,2-litreni motor razvija 80 KS što mu omogućuje živahne performanse i emisiju od samo 115 g/km. Nova Micra ima prednji pogon i uglađeni peterostupanjski ručni mjenjač (serijska oprema) ili najnoviji CVT (uz doplatu).
Pročitajte test Nissan Micra 1.2 Tekna

Ključne riječi:
Micra Nissan Pure Drive
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs