Vidiauto Novosti Najave Nova Micra - novi dizajn, više tehnologija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.06.2013. 16:42

Nissan 

Nova Micra - novi dizajn, više tehnologija

Nissan je osvježio izgled Micre - automobil je dobio potpuno novi vanjski izgled sprijeda i straga, a novosti su primjetne i u unutrašnjosti. U prodaju stiže u rujnu 2013.

Vanjski izgled Nove Micre promijenjen je novom maskom, no promjene ne obuhvaćaju samo prednju masku. Poklopac motora, blatobrani, prednja svjetla i prednji odbojnik također su novi. Usto, prednje su maglenke (dostupne na određenim modelima) dobile nov oblik i kromirane okvire. Velike je promjene doživio i stražnji kraj: novi odbojnik, nova LED svjetla i zakrivljeno dno vrata prtljažnika. Novi izgled upotpunjen je novim 15-inčnim aluminijskim naplatcima i uvođenjem novih, strojno obrađenih 16-inčnih alu-naplataka.

I unutrašnjost nove Micre obiluje promjenama. Poboljšana je preglednost prikaza na instrumentnoj ploči ispred vozača, a središnja je konzola posve promijenjena i ima preoblikovane zračne otvore.
 
Unutrašnjost je uljepšana sjajnom crnom bojom središnje konzole i srebrnim elementima na ručici mjenjača. Nasloni za ruke na vratima dobili su teksturu radi dojma veće kakvoće, a sjedala i vrata presvučeni su novim tkaninama. Tu su i utičnice za vanjske uređaje (USB i 3,5-mm) na armaturnoj ploči te 12-voltna utičnica za jednostavno punjenje mobitela ili MP3 playera u vožnji.

Pogledajte unutrašnjost nove Nissan Micre

Svi modeli osim početne Visije imaju audiouređaj koji se uklapa u središnju konzolu s prikladnim sjajnim i mat crnim elementima. Još su, međutim, važnije prednosti koje Novoj Micri daje najnoviji navigacijski i komunikacijski sustav NissanConnect prepun novih mogućnosti i s većim, 15-cm zaslonom osjetljivim na dodir (prethodni je model imao 13-cm) s kromiranim gumbima.
 
Unaprijeđena navigacija sad ima i mogućnost automatskog pronalaženja rute na kojoj će potrošnja goriva vjerojatno biti najmanja (eco-routing), dopunjenu tabličnim prikazom potrošnje koja vozaču omogućuje da vidi koliko je štedljivo vozio. Osim što jamči bolju čitljivost autokarata i uputa, veći ekran u boji osjetljiv na dodir omogućuje prikaz omota albuma koje vlasnik ima u “fonoteci”. Novi sustav ima i napredna svojstva poput Googleove tehnologije Send-To-Car, koja vlasniku omogućuje da na stolnom računalu ili tabletu kod kuće ili u uredu isplanira put i uoči putovanja pošalje upute automobilu.
 
Nissanov najnoviji trocilindarski 1,2-litreni motor s izravnim ubrizgavanjem i kompresorom (DIG-S) razvija 98 KS pa ima izvrsne performanse i uglađen rad uz štedljivost ravnu onoj dizelskih motora (4,1 l/100 km) i ispuštanje CO2 od samo 95 g/km. Usto, motor ima i sustav automatskog gašenja i ponovnog pokretanja motora kad automobil stoji, što smanjuje potrošnju goriva za otprilike četiri posto. Sve inačice Nove Micre s motorom DIG-S nose Nissanovu značku PURE DRIVE, a to znači da ispuštaju 120 g/km CO2 ili manje – prag je 2013. smanjen za 10 g/km, s 130 g/km.
 
Osnovni 1,2-litreni motor razvija 80 KS što mu omogućuje živahne performanse i emisiju od samo 115 g/km. Nova Micra ima prednji pogon i uglađeni peterostupanjski ručni mjenjač (serijska oprema) ili najnoviji CVT (uz doplatu).
Pročitajte test Nissan Micra 1.2 Tekna

Ključne riječi:
Micra Nissan Pure Drive
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.