Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Koncept Resonance s hibridnoelektričnim pogonom

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.01.2013. 17:05

Nissan 

Koncept Resonance s hibridnoelektričnim pogonom

Koncept Resonance s hibridnoelektričnim pogonom

Nissan je na NAIAS-u predstavio Resonance, koncept crossovera s hibridnoelektričnim pogonom. Riječ je o dizajnerskom konceptnom vozilu s pogonom na sve kotače.

Nissan Resonance s pogonom na sve kotače raspolaže Nissanovim sustavom "jedan motor, dvije spojke" koji benzinski motor s unutarnjim izgaranjem manjeg obujma povezuje s električnim motorom/litij-ionskim akumulatorima i naprednim sustavom nadzora. U Resonance je također ugrađen Nissanov bezstupanjski mjenjač sljedeće generacije Xtronic CVT (Continuously Variable Transmission).

Vrlo dinamičan vanjski dizajn nagovješćuje da Nissan Resonance ponovno unapređuje segment crossovera. Energične površine kontrapunkt su dinamične fluidnosti i čiste oštrine. Nissanovi dizajneri nastojali su izraziti aerodinamičan dojam koji ističe lakoću ali i zaštićuje, pa su nadahnuće potražili u futurističkoj privlačnosti nadzvučnih putovanja.

0.658099001359104547_Nissan_Resonance_2_800

Dizajn karoserije sprijeda obilježava V-pokret, koji počinje od prednje maske, prelazi preko poklopca motora i zrcali se u oblikovanim reflektorima u obliku bumeranga. Karoserija je ojačana markantnim površinama i provokativnim linijama, a istaknuta je tokom kroz vozilo do uzdignuta detalja oko D-stupa. Ti prepoznatljivi detalji nude crossoveru vrlo napredan, ali i prostran dojam.

Jedinstven "plutajući" dizajn krova stvoren je uporabom tankih, vrlo strmih A-stupova, velikih, neprekinutih staklenih površina i valovitim izgledom D-stupa. Nastali efekt stvara dojam toka stvoren velikim prozorima i općenitom prostranošću kabine.

Druga vanjska obilježja obuhvaćaju zatamnjenu akrilnu masku s detaljima od mat kroma te 22-inčne kotače od aluminijske slitine skladnog dinamičnog dizajna.

0.658614001359104547_Nissan_Resonance_3_800
Ključne riječi:
hidroelektrični pogon koncept Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. listopad 1940.

10-1-1940  Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Autocesta Pennsylvania Turnpike na kojoj se plaćala cestarina službeno je otvorena na današnji dan. Unatoč skepticima autocestom između Pittsburgha i Harrisburga godišnje je prolazilo oko 2 milijuna vozila što je bilo dvostruko više od očekivanog.

vs