Vidiauto Novosti Najave Dolazi još žešći GT-R

Autor: VIDIAuto Objavljeno: 12.11.2012. 16:11

Nissan

Dolazi još žešći GT-R

Oštriji odgovori motora u srednjem rasponu i bolje ubrzanje pri velikom broju okretaja bit će glavna karakteristika novog Nissana GT-R, model 2013. koji u prodaju dolazi početkom 2013. godine (u Japanu od već od 19. studenog 2012.).

Nissan GT-R za 2013. donosi niz poboljšanja na cijelom automobilu koja su rezultirala boljim performansama, poboljšanim voznim svojstvima i upravljanjem te većim mogućnostima prilagodbe.

Već na glasu kao legendarni superautomobil, GT-R za 2013. doživio je inženjerska i dizajnerska poboljšanja na temelju reakcija na njegov ovogodišnji nastup na utrci 24 sata Nürburgringa. Među važnijima su bolji odziv motora na srednjim i velikim brzinama okretaja, povećana krutost karoserije i promjene postava amortizera, automobil je stabilniji na velikim brzinama, a vožnja uglađenija.

Usto, Nissan će ponuditi i model Premium Edition, paket s presvlakama od kože Semiarinin i unutrašnjošću u boji po želi kupca koji dodatno povećava dojam vrhunske kvalitete u kabini. GT-R model 2013. moći će se nakon siječnja 2013. kupiti i u Sjevernoj Americi te Europi, a zatim i drugdje.

Nakon pomnog mjerenja ponašanja GT-R-a u vožnji, Nissanovi su inženjeri spustili težište automobila u skladu s otklonom čahura ovjesa i guma. Postavi amortizera i prednjeg stabilizatora također su preinačeni. Okretni moment s pogonske osovine na ležajeve glavine povećan je radi poboljšanja pouzdanosti u vrlo zahtjevnim situacijama, primjerice natjecateljskoj vožnji (tj. na stazi).

Stražnji spojler je od ugljičnih vlakana, a laki Raysovi aluminijski naplatci tvornički se ugrađuju uz doplatu. Stražnja kamera serijska je oprema na modelima Black i Premium edition. (m.s.)

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.