Vidiauto Novosti Najave Najavljen natjecateljski Maserati MC20 GT2

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.08.2022. 04:19

Najavljen natjecateljski Maserati MC20 GT2

Najavljen natjecateljski Maserati MC20 GT2

Maserati se namjerava sljedeće godine uključiti u natjecanje Fanatec GT2 European Series, a to će učiniti s novim modelom MC20 GT2.

Već sljedeće godine Maserati će se priključiti natjecanju Fanatec GT2 European Series, a to će učiniti s modelom MC20 GT2. Naravno, kako mu i ime kaže, ovaj model je temeljen na modelu MC20, a pokreće ga 3,0-litreni V6 twin turbo motor, no za informaciju o njegovoj maksimalnoj snazi ćemo ipak trebati pričekati jer je Maserati još uvijek drži u tajnosti. No zato se zna da je motor uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, a pogon je na stražnje kotače.

Maserati MC20 GT2_02

No kako bi zadovoljio stroga FIA pravila, ovaj model je dorađen u vidu samo jednog sjedala u kabini a koji sadrži i sigurnosni pojas koji se kopča u 6 točaka, a samo sjedalo, kao i volan, napravljeni su od lakih materijala, a sve kako bi ukupna težina vozila bila što manja.

Maserati MC20 GT2_01

Za one koji ne znaju, Maserati se već niz godina bavi utrkama, a s nastupom u Fanatec GT2 European Series, kao i u Formuli E, Maserati želi izgraditi novi imidž u budućnosti. A kako će to proći i koliko će Maserati biti uspješan, pokazat će vrijeme.

Ključne riječi:
Maserati MC20 MC20 GT2 utrke
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs