Vidiauto Novosti Najave Najavljen natjecateljski Maserati MC20 GT2

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.08.2022. 04:19

Najavljen natjecateljski Maserati MC20 GT2

Najavljen natjecateljski Maserati MC20 GT2

Maserati se namjerava sljedeće godine uključiti u natjecanje Fanatec GT2 European Series, a to će učiniti s novim modelom MC20 GT2.

Već sljedeće godine Maserati će se priključiti natjecanju Fanatec GT2 European Series, a to će učiniti s modelom MC20 GT2. Naravno, kako mu i ime kaže, ovaj model je temeljen na modelu MC20, a pokreće ga 3,0-litreni V6 twin turbo motor, no za informaciju o njegovoj maksimalnoj snazi ćemo ipak trebati pričekati jer je Maserati još uvijek drži u tajnosti. No zato se zna da je motor uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, a pogon je na stražnje kotače.

Maserati MC20 GT2_02

No kako bi zadovoljio stroga FIA pravila, ovaj model je dorađen u vidu samo jednog sjedala u kabini a koji sadrži i sigurnosni pojas koji se kopča u 6 točaka, a samo sjedalo, kao i volan, napravljeni su od lakih materijala, a sve kako bi ukupna težina vozila bila što manja.

Maserati MC20 GT2_01

Za one koji ne znaju, Maserati se već niz godina bavi utrkama, a s nastupom u Fanatec GT2 European Series, kao i u Formuli E, Maserati želi izgraditi novi imidž u budućnosti. A kako će to proći i koliko će Maserati biti uspješan, pokazat će vrijeme.

Ključne riječi:
Maserati MC20 MC20 GT2 utrke
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 12. kolovoz 1908.

Proizveden prvi Ford Model T

Prvi Ford Model T izašao je iz tvornice u Detroitu. Proizvodnja ovoga automobila eksplodirala je pet godina kasnije kada je uvedena pokretna traka. Model T bio je prvi «narodni» automobil u povijesti, a proizvodio se sve do 1927.

vs