Vidiauto Novosti Najave Maserati Ghibli i Quattroporte Trofeo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.08.2020. 06:11

Top izvedbe 

Maserati je predstavio Ghibli Trofeo i Quattroporte Trofeo

Maserati Ghibli i Quattroporte Trofeo

Maserati je proširio Trofeo obitelj modelima Ghibli i Quattroporte, a oba pod poklopcem motora skrivaju Ferrarijev V8 motor koji raspolaže s 580 KS i 730 Nm okretnog momenta.

Maseratiju Levante Trofeo, koji je predstavljen prije dvije godine, jučer su se pridružila dva nova limuzinska modela – Ghibli Trofeo i Quattroporte Trofeo. Kao i Levante, i obje limuzine se sada mogu dobiti s Ferrarijevim V8 motorom. Riječ je o motoru koji ima obujam 3.799 ccm i raspolaže s 580 KS pri 6.750 okretaja i nudi 730 Nm okretnog momenta koji je dostupan između 2.250 i 5.250 okretaja, a uparen je s 8-brzinskim ZF automatskim mjenjačem.

Maserati Trofeo modeli

Pogon je kod modela Ghibli i Quattroporte na stražnje kotače, a dorađen je i ovjes koji je elektronski podesiv. I dok im je maksimalan brzina identična, 326 km/h, Quattroporte Trofeo ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi, dok je Ghibli Trofeo malo brži i za to mu treba 4,3 sekunde.

Maserati Trofeo motor

Izvana su promjene decentne, pa se Trofeo izvedbe u odnosu na ostale razlikuju po prednjoj maski, otvorima na poklopcu motora, većim stražnjim difuzorom, Trofeo oznakama na boku i 21-inčnim aluminijskim naplatcima.

Maserati Quattroporte Trofeo_01

Promjena ima i u unutrašnjosti, pa u oči prvo upada novi 10,1-inčni infotainment sustav, no tu su i tamniji tonovi koji prevladavaju na svim površinama. Sportska sjedala su presvučena prirodnom Pieno Fiore kožom, a isti se materijal koristi i na vratima , kao i mnogo površina koje su napravljene od ugljičnih vlakana.

Maserati Ghibli Trofeo_01_02

Za sada nisu objavljeni datumi početka prodaje novih modela, kao ni njihove cijene, no zna se kako će se Ghibli i Quattroporte Trofeo proizvoditi u Torinu, u tvornici Avvocato Giovanni Agnelli Plant (AGAP).

Ključne riječi:
Ghibli Trofeo Maserati Quattroporte Trofeo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs