Vidiauto Novosti Najave Michelin Primacy 4 je nova ljetna guma

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.03.2018. 05:33

Ljetna guma 

Michelin je predstavio novu generaciju ljetne gume Primacy 4

Michelin Primacy 4 je nova ljetna guma

Najnovija ADAC ispitivanja potvrđuju kako je serija ljetnih guma Michelin Primacy vodeća guma već posljednje tri godine.

Nakon tri godine razvoja novi pneumatik pruža visoku razinu karakteristika na mokrim cestama, od prve upotrebe do korištenosti do pravnog indikatora trošenja (1,6 mm). Novi ljetni pneumatik marke Michelin za ovu sezonu ispunjava potrebu visoke učinkovitosti čak i kada je istrošen poboljšavajući tako svoju dugotrajnu učinkovitost. Zahvaljujući upotrebi najnovije generacije elastomera Michelin Primacy 4 omogućuje vrlo visoku razinu prianjanja na mokrom, od prvog do posljednjeg kilometra, a da time ne ugrožava trajnost.

MICHELIN PRIMACY 4_1

Gazeći sloj je optimiziran da bi se postigla ta razina prianjanja: njegov novi dizajn otkriva utore koji su još više četvrtasti i manje suženi da bi se poboljšalo izbacivanje vode čak i na korištenom pneumatiku. Zato, kao nova i kao korištena, ljetna guma Michelin Primacy 4 ima izvrsnu razinu učinkovitosti kod kočenja na mokrim cestama. Prosječno skraćenje zaustavnog puta u usporedbi s izravnim konkurentima kada je gazeći sloj nov je 0,9 m, dok je skraćenje zaustavnog puta kod korištenog gazećeg sloja 2,8 m. U usporedbi s konkurencijom Michelin Primacy 4 u prosjeku traje 18.000 km više.

MICHELIN PRIMACY 4_2

Također, na pneumatiku novi MICHELIN PRIMACY pojednostavljeno je očitavanje razine korištenosti. Osim uobičajenog indikatora trošenja na ramenu, opremljen je i oznakom Michelin na dnu utora gazećeg sloja. Ta dva načina korisnicima omogućuju da brzo i jednostavno utvrde razinu istrošenosti svojih pneumatika.

MICHELIN PRIMACY 4_3

Najnovija ispitivanja ADAC potvrđuju vodeću ulogu u novom stanju proizvodnog programa Primacy od 2015: MICHELIN Primacy 3 zauzeo je 1. mjesto među 16 pneumatika i dobio je ocjenu “GUT”, najvišu ocjenu koju daje ADAC. MICHELIN Primacy 3 ostvaruje najbolje testne rezultate uz ocjenu “preporučuje se” s ukupnim rezultatom od 68 posto (Touring, izdanje iz ožujka 2018). Zaključak stručnjaka: vrlo dobro uravnoteženi pneumatici, dobri u svim područjima važnim za sigurnost, s vrhunskim ocjenama po pitanju trošenja.

MICHELIN Primacy 4 v

MICHELIN Primacy 4, nova generacija dokazane serije MICHELIN Primacy nastavlja održavati tu visoku razinu učinkovitosti koja se širi i na stanje iskorištenosti. Guma MICHELIN Primacy 4 na tržištu je od siječnja 2018. i prodaje se u 64 veličine: 7 veličina u dimenziji 15”, 17 veličina u dimenziji 16”, 30 veličina u dimenziji 17” i 10 veličina u dimenziji 18”.

Ključne riječi:
ljetna guma Michelin Primacy 4
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs