Vidiauto Novosti Najave Koja je najbolja zimska guma ove godine

Autor: IR Objavljeno: 16.11.2017. 06:11

Test zimskih guma 

Koja je najbolja zimska guma u veličini 195/65 R15 i 215/65 R16

Koja je najbolja zimska guma ove godine

Testirano je ukupno 16 zimskih guma u veličini 195/65 R15 te 16 modela zimskih guma u dimenziji 215/65 R16, a samo jedna guma je pala na testu.

HAK je i ove godine napravio usporedni test zimskih guma, i to u dvije najpopularnije dimenzije – 195/65 R15 i 215/65 R16. Riječ je o dimenzijama guma koje se najviše traže na našem tržištu jer se manja koristi na većini modela Golf klase, dok je veća namijenjena SUV vozilima iz Qashqai klase.

Continental WinterContact TS860

Zanimljivo je da ni jedna guma nije dobila maksimalnu ocjenu, no neke su se svojom kvalitetom ipak istaknule u odnosu na konkurenciju. U dimenziji 195/65 R15, istakle su se Continental WinterContact TS860, ESA+ TECAR Super Grip 9 (dio koncerna Goodyear) i Kleber Krisalp HP3 zimske gume. Čak 12 guma je na testu dobilo oznaku preporučuje se, a među njima je i kod nas jako popularna zimska guma Sava Eskimo S3+. S druge strane, apsolutni gubitnik je Semperit Master-Grip 2 koja je dobila ocjenu djelomično se preporučuje, a radi posebno lošeg dojma na suhom te nedostataka na ledu i trajnosti.

DUNLOP WINTER SPORT 5

U dimenziji 215/65 R16 dominirala samo jedna guma – Dunlop Winter Sport 5, a i ovdje je većina guma dobla ocjenu za preporučiti, i to njih 14. Uz već spomenutog pobjednika Dunlop Winter Sport 5, imamo i jednog gubitnika - najlošije ocijenjena guma na testu, Nankanga Snow SV-2, nije dobila ni prolaznu ocjenu, a imala je i katastrofalne rezultate na mokroj podlozi i snijegu. Detaljan test svih guma možete vidjeti na stranici HAK-a.

Nankang SV2

Za kraj preporučujemo da ne vozite automobil s lošim gumama kada je temperatura niska ili su kolnici prekriveni snijegom, ali isto tako ne kupujte najjeftinije gume jer one ponekad mogu biti lošije od vaših starih. Uvijek se informirajte o gumama u dimenzijama za vaše vozilo, jer ćete tek tada biti sigurniji na cesti. Ako ne znate kada trebate promijeniti gume, pročitajte članak koji će vam odgovoriti na sva vaša pitanja. S druge strane, ako trebate savjet o tome trebate li ljetne, zimske ili pak cjelogodišnje gume, savjete o kupnji možete pronaći ovdje.

Ključne riječi:
test zimske gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.