Vidiauto Automobili Predstavljamo Sportska guma Dunlop Sport Maxx RT2

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.04.2016. 13:12

Ljetna guma 

Sportska guma Dunlop Sport Maxx RT2

Sportska guma Dunlop Sport Maxx RT2

Sportski automobili moraju imati sportske gume koje mogu izdržati različita naprezanja, prianjanja i preciznost pri upravljanju.

Ljetna guma Dunlop Sport Maxx RT2 se na neovisnim testovima dokazala kao stručnjakinja u prianjanju i preciznosti pri upravljanju. Izrađena je za zahtjevne vozače koji žele ultimativno iskustvo vožnje. Guma na trkaćim stazama postiže za 1,96 sekundi brže vrijeme od svoje prethodnice Dunlop Sport Maxx RT.

Na mokroj stazi postigla je 1,3 posto brže vrijeme kruga i dokazala 4,1 posto bolju upravljivost na suhoj cesti od prosjeka četiriju glavnih konkurentskih guma Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza S001, Pirelli P Zero i Continental Sportcontact 5. Na osnovi testiranja koje je provela DEKRA pokazalo se da guma Sport Maxx RT2 u usporedbi s prosjekom glavnih konkurentskih guma na najopterećenijoj osovini postiže čak 34 posto manje habanje.

Nova ljetna Dunlopova guma

Raspon dimenzija gume Dunlop Sport Maxx RT2 kreće se od 17 do 21 inča. Glavne tehničke značajke gume:
-mješavina gaznog sloja s prianjajućom smolom osnovanoj na smoli kaučukovca za optimalno prianjanje na mokrim i suhim cestama.
-veliki rameni blokovi omogućuju bolje prianjanje gume u zavojima od prethodnice.
-blokovi za učinkovito kočenje doprinose kraćem zaustavnom putu u usporedbi s prethodnicom, osobito kod velike brzine.

Traka kordne konstrukcije s izuzetnom vlačnom čvrstoćom osigurava bolji osjećaj ceste i veću preciznost pri upravljanju u usporedbi s prethodnicom. Inspiraciju za to poboljšanje Dunlop dobio je nakon pobjede na najzahtjevnijoj utrci 24 sata Nürburgringa.

SportMaxx RT 2
Ključne riječi:
Dunlop ljetna guma Sport Maxx RT2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.