Vidiauto Novosti Najave Honda Fuel Cell na pogon s gorivim ćelijama

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.03.2016. 00:11

Kreće prodaja 

Honda Fuel Cell na pogon s gorivim ćelijama

Honda Fuel Cell na pogon s gorivim ćelijama

U početku će se Honda Fuel Cell prodavati u Japanu, a zatim slijede Danska i Velika Britanija.

Honda Fuel Cell je limuzina dužine 4,9 metara koju će pogoniti tehnologija gorivih ćelija, a automobil razvija snagu od 130 kW u širokom rasponu rada motora od 4501 do 9028 okretaja u minuti. Početak prodaje automobila Honda je najavila 10. ožujka na ovogodišnjem Geneva Motor Showu, a vozilo se proizvodi u Japanu u postrojenjima smještenim u Takanezawa-machi.

Honda_Clarity_Fuel_Cell (1)

Hondin cilj je u prvoj godini prodaje u Japanu isporučiti 200 primjeraka vozila – bit će to najam državnim institucijama i tvrtkama s kojima već dulje vrijeme surađuju s ciljem populariziranja vozila pogonjenih tehnologijom gorivih ćelija. Honda će tijekom prve godine intenzivno prikupljati dojmove i zapažanja korisnika, a prodaja individualnim kupcima počinje u 2017. godini.

Honda_Clarity_Fuel_Cell (3)

Što se tiče Europe, na našem kontinentu prodaja u ograničenim količinama počinje u rujnu 2016. tako da će se prvi primjerci Honde Fuel Cell vidjeti na prometnicama u Danskoj i Velikoj Britaniji.

Honda_Clarity_Fuel_Cell (5)
Ključne riječi:
gorivi članak Honda prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs