Vidiauto Automobili Oldtimeri Što to Citroen izlaže na salonu Retromobile 2015?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.02.2015. 16:42

Raj za ljubitelje starih automobila 

Što to Citroen izlaže na salonu Retromobile 2015?

Što to Citroen izlaže na salonu Retromobile 2015?

U Parizu se održava 40. po redu Retromobile. Već i sami znate što možete očekivati...

Retromobile 2015 nezaobilazan je događaj za ljubitelje starih automobila, a mjesto događanja je Pariz, do 8. ožujka 2015.

Na Retromobile 2015 nastupa i Citroen koji predstavlja svoju udobnost, inače vrlo prisutnu u starim Citroenima. Uživo se mogu vidjeti Citroenovi modeli C6 Torpedo, „Traction Avant“, 2 CV (Spaček), Méhari, GS i CX.

2_CV_

Citroen će pokazati model BabyBrousse namijenjen afričkom tržištu, inače rijetkost u Francuskoj te još neke modele o kojima pišemo u sljedećim rečenicama.

DS 19 iz 1959. predstavljen u izvornom obliku. Presvučen sivo-ružičastom bojom s ljubičastim krovom i kraljevsko-plavom bojom unutrašnjosti. Namijenjen je izvozu u Njemačku, a njegova armaturna ploča ističe se termometrom rashladne vode ili pak radiom FM/LW. Opremljen motorom s tri ležaja, njegov mjenjač ima četiri stupnja prijenosa za vožnju naprijed kojima se upravlja hidraulički.

DS_19_1960

DS 21 Cabriolet iz 1968. opremljen je hidraulički upravljanim mjenjačem. Posebno precizna završna obrada tog automobila čistih linija uključuje crvene kožnate presvlake u kontrastu s bijelom bojom Carrare karoserije i crnom bojom poklopca motora.

DS 20 Pallas iz 1973., izniman i luksuzan model s unutrašnjosti presvučenom smeđom kožom, karoserijom boje bež Tholonet, zatamnjenim staklima i krovnim otvorom. Opremljen je hidraulički upravljanim mjenjačem s četiri sinkronizirane brzine za vožnju naprijed i motorom zapremnine 1985 cm3.

SM u izvedbi Coupé iz 1971. koji je pripadao kralju Maroka Hasanu II. Uz metalizirano ruho boje pijeska, odlikuje se posebnim registracijskim pločicama, presvlakama od prirodne kože, klimatizacijskim uređajem, hi-fi radiom Continental Edison svojstvenim tom tipu modela, zatamnjenim staklima i svjetlima za maglu. Opremljen je motorom V6 Maserati.

SM u izvedbi Coupé iz 1972. u izvornom obliku. Karoserija mu je smeđe boje Scarabée, a presvlake su od žućkastosmeđe kože. Njegov hidraulični ovjes sa sustavom za automatsko izravnavanje sličan je onome na modelu DS, a posebno ga inovativan servo-upravljač (DIRAVI) čini još udobnijim u vožnji.

Muzej Aventure Peugeot prvi će put izložiti Peugeot TIP 163 iz 1922. koji je 69 godina spavao u starim zgradama. Peugeot 205 T16 bit će predstavljen kako bi se proslavila trideseta godišnjica njegovog prvog naslova prvaka svijeta u reliju. Jedinstven primjerak roadstera Peugeot 401 francuske pjevačice Mistinguett dočarava njegovu profinjenost brojnim slikama s automobilskih natjecanja u eleganciji.

204_berline_1971
204_cabriolet_rouge_1
402_limousine_ref_A_3472_symbol_N4
Ključne riječi:
Citroën oldtimer Pariz Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.