Vidiauto Novosti Najave 550 KS za novi Maserati Levante GTS 2019

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.07.2018. 06:16

Brz i snažan 

Ferrarijev V8 motor za Maserati Levante GTS

550 KS za novi Maserati Levante GTS 2019

Maserati je na Festivalu brzine u Goodwoodu održao svjetsku premijeru Modela Levante GTS za 2019. godinu.

Festival brzine u Goodwoodu je u posljednje vrijeme čest izbor za premijere novih sportskih automobila, pa je tako ove godine, među ostalima, predstavljen i Maserati Levante GTS za 2019. godinu.

Maserati Levante GTS

Pod poklopcem motora se nalazi V8 Twin Turbo motor obujma 3,8 litara koji daje snagu od 550 KS pri 6.250 okretaja u minuti, dok mu je okretni moment od 730 Nm dostupan između 2.500 i 5.000 okretaja. Kao i sve druge benzinske motore koji su u ponudi u Maseratiju, i ovog proizvodi Ferrari.

Maserati Levante GTS straga

Maksimalna brzina koju Maserati Levante GTS postiže je 292 km/h, a za ubrzanje do 100 km/h mu je potrebno svega 4,2 sekunde, a tome pripomaže i odličan omjer težine i snage – 3,9 kg/KS.

Maserati Levante GTS detalj

Osim pod poklopcem motora, u odnosu na standardni Levante postoje i detalji u dizajnu. Tako je Levante GTS opremljen novim prednjim i stražnjim branikom, kojima se u odnosu na standardan Levante razlikuje u donjem dijelu, koji je sada nešto niži.

Maserati Levante GTS interijer

Maserati Levante GTS standardno dolazi s potpunom premium kožnom unutrašnjošću, ili Pieno Fiore prirodnom kožom uz doplatu, sportskim papučicama te s Harman Kardon Audio sustavom s 14 zvučnika.

Maserati Levante GTS sjedala

Cijena ovog modela još nije poznata, a znat će se na jesen kada počinje i prodaja. Za kraj spomenimo još i kako su svi modeli Levante sada dostupni i s adaptivnim Full LED Matrix prednjim svjetlima uz doplatu, a svi modeli će pak serijski dobiti sustav IVC (Integrated Vehicle Control) koji pomaže sprječavanju nestabilnosti vozila.

Ključne riječi:
GTS Levante Maserati
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.