Vidiauto Novosti Najave Prodaja SUV vozila u velikom porastu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.12.2017. 06:22

Omiljena klasa 

Tržište SUV vozila i dalje u velikom porastu

Prodaja SUV vozila u velikom porastu

Svi znamo da su SUV vozila popularna već gotovo 10 godina, a zanimljivo je kako je u prvih devet mjeseci ove godine prodaja u Europi porasla za više od 25%!

Gotovo svi žele posjedovati SUV vozilo, iako znaju da će s njime sići s asfalta samo ako im prekopaju ulicu, a većina SUV vozila su ustvari malo povišena takozvana Golf klasa. Doduše, prednost posjedovanja ovakvog vozila je definitivno bolja preglednost tijekom vožnje, ali i minimalne mogućnosti da ćete s podom vozila zapeti na rubni kamen ili slično. S druge strane, SUV vozila su skuplja za održavanje radi većih troškova za gume, ali i nešto većom potrošnjom.

Volkswagen Tiguan

No bez obzira na navedeno, tijekom prvih 9 mjeseci ove godine, prodaja SUV vozila u Europi je porasla za čak 25%! To nije nimalo mala brojka, a ona nam pokazuje kako su ljudi i dalje željni posjedovati SUV vozilo. Prema projekcijama tijekom ove godine bi u Europi trebalo biti prodano oko 1,8 milijuna SUV vozila, odnosno oko 300.000 više nego prošle godine, najavljuju iz tvrtke LMC Automotive.

Hyundai Tucson

Najprodavaniji SUV je i dalje Nissan Qashqai, koji je prije par mjeseci predstavljen u osvježenom izdanju. Slijedi ga Volkswagen Tiguan koji je s novom generacijom ostvario 45% bolju prodaju. Europski i Hrvatski auto godine 2017., Peugeot 3008, je rekorder s povećanom prodajom koja u postocima iznosi ogromnih 157%!

Kia Sportage

Rasla je i prodaja Ford Kuge za 20%, dok su Hyundai Tucson i Kia Sportage prodani u nešto manjem broju primjeraka. Ne treba zaboraviti spomenuti kako je kod većine modela izraženo da najskuplji paket opreme čini između 30 i 40% prodanih primjeraka.

Ključne riječi:
SUV tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.