Vidiauto Novosti Najave Prodaja SUV vozila u velikom porastu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.12.2017. 06:22

Omiljena klasa 

Tržište SUV vozila i dalje u velikom porastu

Prodaja SUV vozila u velikom porastu

Svi znamo da su SUV vozila popularna već gotovo 10 godina, a zanimljivo je kako je u prvih devet mjeseci ove godine prodaja u Europi porasla za više od 25%!

Gotovo svi žele posjedovati SUV vozilo, iako znaju da će s njime sići s asfalta samo ako im prekopaju ulicu, a većina SUV vozila su ustvari malo povišena takozvana Golf klasa. Doduše, prednost posjedovanja ovakvog vozila je definitivno bolja preglednost tijekom vožnje, ali i minimalne mogućnosti da ćete s podom vozila zapeti na rubni kamen ili slično. S druge strane, SUV vozila su skuplja za održavanje radi većih troškova za gume, ali i nešto većom potrošnjom.

Volkswagen Tiguan

No bez obzira na navedeno, tijekom prvih 9 mjeseci ove godine, prodaja SUV vozila u Europi je porasla za čak 25%! To nije nimalo mala brojka, a ona nam pokazuje kako su ljudi i dalje željni posjedovati SUV vozilo. Prema projekcijama tijekom ove godine bi u Europi trebalo biti prodano oko 1,8 milijuna SUV vozila, odnosno oko 300.000 više nego prošle godine, najavljuju iz tvrtke LMC Automotive.

Hyundai Tucson

Najprodavaniji SUV je i dalje Nissan Qashqai, koji je prije par mjeseci predstavljen u osvježenom izdanju. Slijedi ga Volkswagen Tiguan koji je s novom generacijom ostvario 45% bolju prodaju. Europski i Hrvatski auto godine 2017., Peugeot 3008, je rekorder s povećanom prodajom koja u postocima iznosi ogromnih 157%!

Kia Sportage

Rasla je i prodaja Ford Kuge za 20%, dok su Hyundai Tucson i Kia Sportage prodani u nešto manjem broju primjeraka. Ne treba zaboraviti spomenuti kako je kod većine modela izraženo da najskuplji paket opreme čini između 30 i 40% prodanih primjeraka.

Ključne riječi:
SUV tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 20. kolovoz 1962.

Prvi Thunderbird

Prvi Ford Thunderbird proizveden je na današnji dan. Automobil je trebao predstavljati Fordov odgovor na Corvette, no nikada nije shvaćen kao rasni sportski automobil. Ipak uspjeh nije izostao a automobil je ubrzo postao kult.

vs