Vidiauto Novosti Najave 145 KS za nabrijanu Ladu Vestu Sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.01.2019. 06:03

Ruski sportaš 

Lada Vesta dobiva i snažniju inačicu sa 145 KS i nazivom Sport

145 KS za nabrijanu Ladu Vestu Sport

Ladi u posljednje vrijeme ide sve bolje, a kod distributera su već stigle nove Veste u izvedbi Sport sa 145 KS i s 5-brzinskim ručnim mjenjačem.

Oni koji se sjećaju, u bivšoj državi su često „sportski“ automobili tako samo izgledali, dok su se pod poklopcima motora nalazili slabašni motori, a izgleda kako je u Rusiji i dalje tako. Nova Lada Vesta Sport je već na putu k dilerima i izgleda opasno.

lada vesta sport straga

Vesta Sport je dobila novi odbojnik sprijeda i malo proširene blatobrane, sa strane je postavljen spojler, a prošireni su i stražnji blatobrani i ugrađen je potpuno novi branik s dvije ispušne cijevi i sa sportskim dizajnerskim detaljima, a na poklopac prtljažnika je smješten decentni spojler s trećim stop svjetlom.

lada vesta sport sa strane

Ovako na prvu, djeluje kao potencijalno zanimljiv model, i očekujete kako se ispod poklopca motora krije turbo benzinac s oko 200 KS, no istina je daleko od toga. Tamo ćete naći atmosferski 1,8-litreni benzinski motor koji raspolaže sa 145 KS, a uparen je s 5-brzinskim ručnim mjenjačem!

lada vesta sport sprijeda

Lada Vesta Sport od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,6 sekundi, dok je maksimalna brzina koju može ovaj model postići ravno 200 km/h. Spomenimo i kako je ovaj model od tla udaljen čak 16 cm!

lada vesta sport tunel

Promjene su vidljive i u unutrašnjosti koja je ukrašena s crvenim detaljima koji se nastavljaju s vanjskog dizajna, a ugrađena su i nova sportska sjedala.

lada vesta sport interijer

No bez obzira na sve, rado bi sjeli za volan ovakvog modela i vidjeli radili se možda ipak o nekom zanimljivom autu.

lada vesta sport interijer sjedala
Ključne riječi:
Lada Vesta Sport
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs