Vidiauto Novosti Događanja Zelenko ponovno jaše

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.11.2014. 09:41

Renault Nissan Hrvatska čisti Hrvatsku od olupina 

Zelenko ponovno jaše

Akciju „Očistimo Hrvatsku od olupina“ podržavaju Renault Nissan Hrvatska i udruga Zelene stope.

Osnivač udruge Zelene stope je Romeo Ibrišević, fotograf i zaljubljenik u prirodu koji obilazi Hrvatsku i fotografira te organizira odvoz automobilskih olupina u reciklažna dvorišta kako bi se automobili sigurno zbrinuli. Ibrišević je u deset godina prevalio više od 200.000 kilometara te pronašao više od 15.000 automobilskih olupina koje su tako odvezene s mnogih hrvatskih bisera prirode: otoka Žirje, Velebita, jezera Butoniga, Imotskih jezera, Samobora, podmorja u Sv. Mariji Magdaleni, rijeke Mirne, zaljeva Vruje, kanjona Zrmanje, obale Save od Siska do Zagreba, Modra špilja na Biševu.

Romeo Ibrišević lokacije je obilazio u Renaultu Scenic, a Renault Nissan Hrvatska mu je upravo dao na korištenje novi Renault Scenic Xmod čime nastavljaju započetu suradnju. Automobil je u bijeloj boji i oblijepljen je naljepnicom u obliku trave te ga zbog toga Romeo od milja zove Zelenko.

CIOS reciklaza automobila (1)

Inače, akcija je 2007. godine proglašena najboljim komunikacijskim projektom u Renaultu, a u akciji su korištena razna prijevozna sredstva kojima su se uklanjale olupine s nepristupačnih mjesta, poput helio balona, riječnog tegljača, podmornice, specijalnog vozila Unimog, vozila Big Foot, konja, vatrogasnog vozila, traktora i kamiona. Pomagala je Gorska služba spašavanja, vojska s helikopterima, poštari, ali i mnogobrojno lokalno stanovništvo.

Posla ima još jako puno jer je na terenu prisutan velik broj automobilskih olupina - na nekim dijelovima Hrvatske na području od samo 20 kilometara može se naći i do 20 olupina.

Pročitajte test Renault Scenic XMod 1.5 dCi Expression

CIOS reciklaza automobila (2)
Ključne riječi:
ekologija otpad Renault Scenic Scenic Xmod
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.