Vidiauto Novosti Događanja Zelenko ponovno jaše

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.11.2014. 09:41

Renault Nissan Hrvatska čisti Hrvatsku od olupina 

Zelenko ponovno jaše

Akciju „Očistimo Hrvatsku od olupina“ podržavaju Renault Nissan Hrvatska i udruga Zelene stope.

Osnivač udruge Zelene stope je Romeo Ibrišević, fotograf i zaljubljenik u prirodu koji obilazi Hrvatsku i fotografira te organizira odvoz automobilskih olupina u reciklažna dvorišta kako bi se automobili sigurno zbrinuli. Ibrišević je u deset godina prevalio više od 200.000 kilometara te pronašao više od 15.000 automobilskih olupina koje su tako odvezene s mnogih hrvatskih bisera prirode: otoka Žirje, Velebita, jezera Butoniga, Imotskih jezera, Samobora, podmorja u Sv. Mariji Magdaleni, rijeke Mirne, zaljeva Vruje, kanjona Zrmanje, obale Save od Siska do Zagreba, Modra špilja na Biševu.

Romeo Ibrišević lokacije je obilazio u Renaultu Scenic, a Renault Nissan Hrvatska mu je upravo dao na korištenje novi Renault Scenic Xmod čime nastavljaju započetu suradnju. Automobil je u bijeloj boji i oblijepljen je naljepnicom u obliku trave te ga zbog toga Romeo od milja zove Zelenko.

CIOS reciklaza automobila (1)

Inače, akcija je 2007. godine proglašena najboljim komunikacijskim projektom u Renaultu, a u akciji su korištena razna prijevozna sredstva kojima su se uklanjale olupine s nepristupačnih mjesta, poput helio balona, riječnog tegljača, podmornice, specijalnog vozila Unimog, vozila Big Foot, konja, vatrogasnog vozila, traktora i kamiona. Pomagala je Gorska služba spašavanja, vojska s helikopterima, poštari, ali i mnogobrojno lokalno stanovništvo.

Posla ima još jako puno jer je na terenu prisutan velik broj automobilskih olupina - na nekim dijelovima Hrvatske na području od samo 20 kilometara može se naći i do 20 olupina.

Pročitajte test Renault Scenic XMod 1.5 dCi Expression

CIOS reciklaza automobila (2)
Ključne riječi:
ekologija otpad Renault Scenic Scenic Xmod
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs