Vidiauto Novosti Događanja Toyota Gazoo Racing

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.04.2017. 09:17

Svjetsko prvenstvo u reliju 

Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing

Reli je smješten u Bastiji, ali je započeo u glavnom otočkom gradu Ajacciju.

Zavoji i prepreke Korzike sljedeći su na redu za Toyota Gazoo Racing World Rally Team i njihove vozače Jari-Matti Latvala i Juho Hänninen. Dvojac se već nalazi na otoku Korzika, na četvrtoj utrci Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) koje se održava od 6. do 9. travnja 2017. 

Tradicionalni Reli Korzika je francuska domaća staza u Svjetskom prvenstvu u reliju te je prva utrka sezone koja se u cijelosti vozi na asfaltu, nakon ledom prekrivenih cesta Monte Carla, snježnog relija u Švedskoj te makadamskih staza u Meksiku. Učenje i razvoj Yarisa WRC je i dalje jasan prioritet u prvoj sezoni Toyotinog povratka u WRC, unatoč izuzetno pozitivnom početku zahvaljujući kojem drži drugo mjesto i u poretku momčadi i u poretku vozača.

Reli Korzika, utrka koja se vratila u kalendar natjecanja 2015. godine nakon 6 godina izbivanja, poznata je po svojim uskim i zavojitim brzincima na asfaltu, zbog kojih je dobila nadimak „Reli 10.000 zavoja“. Planinske ceste omeđene su stijenama s jedne, a strmim liticama s druge strane, što uz brojne promjene površine kolnika krije mnoštvo zamki za vozače. Abrazivni asfalt i dugi brzinci znače i da je trošenje guma značajan čimbenik.

IMG_20170407_001307

Reli je smješten u Bastiji, ali je započeo u glavnom otočkom gradu Ajacciju u petak, 7. travnja kada se održavaju dva kruga od po dva brzinska ispita, prosječne duljine 30 kilometara, koji se voze po dva puta. Nema punog servisa polovicom dana, predviđena je samo zamjena guma. Subota donosi dva brzinska ispita na sjeveru, u blizini Bastije, ukupne dužine 131,96 km. Reli završava u nedjelju power stageom dužine 10,42 km u blizini Porto Vecchija prije kojeg se vozi najduži brzinac, 53,78 km od Antisantija do Poggio di Nazza.

Latvala je pobijedio na Reliju Korzika u svom povratku u WRC 2015. godine, a i prethodne godine je bio pobijedio u Francuskoj (ali tada u Alzasu). Hänninen je jednom do sada nastupio na Korzici, 2008. godine, pobijedivši u klasi serijskih automobila. Prije starta relija, svi vozači će iskusiti dva dana testiranja na samoj Korzici, vozeći po cestama koje su vrlo slične onima po kojima će se voziti utrka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.