Vidiauto Novosti Najave Svjetska premijera u New Yorku: Mazda MX-5 RF

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.03.2016. 21:48

New York International Auto Show 

Svjetska premijera u New Yorku: Mazda MX-5 RF

Svjetska premijera u New Yorku: Mazda MX-5 RF

Nakon mekog krova, kabriolet roadster Mazda MX-5 dobiva i tvrdi sklopivi krov u targa izvedbi.

Retractable Fastback je skraćenica od oznake RF koju nosi nova Mazda MX-5, a ima svjetsku premijeru na New York International Auto Show. Fastback se odnosi na glatku liniju krova koja se postepeno spušta prema stražnjem dijelu na kojem se stražnje staklo uvlači. Krov se električni otvara i zatvara do brzine 10 km/h, a sklapanje krova je dobro riješeno jer nema smanjivanja kapaciteta prtljažnika pa se dobije isti kapacitet kao i kod verzije s mekim krovom koju ćete moći vidjeti na skorom Zagreb Auto Showu.

Mazda MX-5 RF (5)
Mazda MX-5 RF (6)

Motori su identični kao kod „mekše“ verzije Miate - 1.5 G130 i 2.0 G160 sa 130 i 160 KS, uz šeststupanjski ručni SkyActiv mjenjač. Automatski šeststupanjski mjenjače će u Europi biti dostupan samo s novim MX-5 RF modelom.

Miata mora imati i atraktivnu boju pa su se Japanci pobrinuli za novu Machine sivu boju (koja će biti dostupna i na drugim Mazdinim modelima). Intenziviranjem kontrasta između svjetlijih i tamnijih ploha s elegantnim završnim slojem visoke gustoće, stvoren je dojam kao da je karoserija vozila isklesana iz jednog čvrstog bloka čelika.

Mazda MX-5 RF (3)
Mazda MX-5 RF (1)
Mazda MX-5 RF (2)

U Mazdi ističu kako je ključan i proces lakiranja te su unaprijedili svoju Takuminuri tehniku lakiranja, izvorno stvorenu za Soul crvenu, prvu Mazdinu premium boju, kako bi se postigla precizna, visokokvalitetna završna obrada koja izgleda kao da je ručno oslikana od strane nekog majstora. Sustav koristi troslojnu strukturu laka, koja se sastoji od boje, reflektirajućeg i prozirnog sloja. Reflektirajući sloj, kojeg čine vrlo sitne čestice aluminija visokog sjaja, stanjuje se tijekom procesa sušenja na oko jednu četvrtinu debljine uobičajenih reflektirajućih slojeva. To uzrokuje da se čestice aluminija poslože ravno s pravilnim razmakom među sobom pa završni sloj visoke gustoće daje cijeloj površini sjaj kada je osvijetljena i pravi metalni izgled. Pritom se jet crni pigment koristi i u sloju boje i u reflektirajućem sloju. To je vidljivo kroz prostor između aluminijskih čestica, dajući im crni ton, čime se pojačava i kontrast.

New York International Auto Show se održava od 25. ožujka do 3. travnja 2016. Inače, prije dvije godine Mazda je upravo na New York auto salonu otkrila prve detalje nove MX-5 - otkrili su SkyActiv šasiju.

Mazda MX-5 RF (4)
Mazda MX-5 RF (7)
Mazda MX-5 RF (8)
Ključne riječi:
Kabriolet Mazda Miata MX-5 New York International Auto Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.