Vidiauto Novosti Autobiz Tifon električne punionice na A1 i A6

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.04.2019. 06:31

Nove punionice 

Tifon je otvorio prve brze punionice na autocesti A1 i A6

Tifon električne punionice na A1 i A6

Tifon je jučer i službeno otvorio prve brze punionice za električne automobile na autocestama A1 i A6, te je od jučer povezan pravac Zagreb – Rijeka.

Jučer je Tifon na prodajnom mjestu Draganić sjever, na autocesti A1, svečano otvorio brzu punionicu električnih automobila, prvu takve vrste na domaćim autocestama. Istovremeno su otvorene i punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora.

tifon_punionica_električnih_vozila_2

Time je pokriven pravac Zagreb – Rijeka i omogućeno je lakše putovanje električnim vozilima prema Rijeci. Osim toga, do početka turističke sezone će biti otvorene i dodatne punionice koje će pokriti pravac Zagreb – Split, pa će time biti Zagreb potpuno povezan s morem. Te nove punionice bit će otvorene na prodajnim mjestima na Dobri (u oba smjera) te na Jasenicama kod Svetog Roka.

popis punionica električnih vozila tifon

Punionice su brendirane kao MOL Plugee, a do 16.05.2019. ih je moguće besplatno koristiti. Nakon toga kreće naplata po punjenju u iznosima od 54,90 kuna za AC normalno punjenje, odnosno 74,90 kuna za DC brzo punjenje, bez obzira koliko struje potrošili ili koliko dugo ste priključeni na punjač.

tifon_punionica_električnih_vozila

Punionice imaju tri vrste priključka - Type2 (AC, 22 kW), kao i CHAdeMO i CCS (DC, 50 kW). Treba naglasiti kako je moguće istovremeno punjenje dva automobila, s time kako jedan mora biti priključen na AC punjač.

specifikacije tifon punionica električnih vozila

Od 2017. godine projekt NEXT-E s 18,84 milijuna eura bespovratnih sredstava financira Europska komisija u okviru programa Instrument za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility – CEF). U sklopu projekta bit će postavljene ukupno 222 multi-standardne brze punionice (50 kW), kao i 30 ultra-brzih punionica (150-350 kW) za električna vozila duž osnovne mreže i nekoliko koridora osnovne mreže Transeuropske prometne mreže (TEN-T).

tifon_punionica_uvjeti i cijene

Projekt NEXT-E predstavlja jedinstvenu suradnju četiri vodeće tvrtke iz sektora električne energije i nafte i plina, koje su udružile snage s proizvođačima automobila kako bi stvorile interoperabilnu mrežu punionica za električna vozila kao alternativu postojećoj mreži benzinskih postaja.

tifon_punionica_električnih_vozila_3

Konzorcij čine tvrtke E.ON Grupe (Zapadoslovenská energetika u Slovačkoj, E.ON Češka Republika, E.ON Mađarska i E.ON Rumunjska), MOL Grupa (koju predstavljaju podružnice u svih šest država sudionica), Hrvatska elektroprivreda u Hrvatskoj, PETROL (u Sloveniji i Hrvatskoj), te Nissan i BMW.

Ključne riječi:
punionica na autocesti punionice električnih vozila Tifon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.