Vidiauto Novosti Autobiz Konkurenti surađuju - Toyota i Mazda

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 21.05.2015. 10:19

Mazdin SkyActiv i Toyotin ekološki pristup 

Konkurenti, a surađuju - suradnja Toyote i Mazde

Konkurenti surađuju - Toyota i Mazda

Toyota i Mazda su potpisale ugovor o dugoročnoj suradnji kako bi se optimizirali troškovi u obje kompanije.

Cilj dugoročne suradnje Mazde i Toyote je usavršavanje konačnih proizvoda i tehnologija, a cilj im je jedan: stvoriti još primamljivije i bolje automobile koji će zadovoljiti različite ukuse kupaca diljem svijeta.

Osnivanje novog zajedničkog odbora čiji je zadatak pronaći najbolje načine korištenja jedinstvenih prednosti Toyote i Mazde prvi je korak, a udruženi odbor će nadalje poticati puno širu i značajniju suradnju u raznim segmentima razvoja automobila i novih tehnologija, naročito u pogledu ekologije i sigurnosti.

Toyota i Mazda već od prije surađuju - Mazda je koristila mogućnosti Toyotine hibridne tehnologije dok su se Toyotini kompaktni automobili proizvodili u Mazdinoj tvornici u Meksiku.

Toyota i Mazda suradnja

Potpisujući ugovor, predsjednik Toyota Motor Corporationa Akio Toyoda je izjavio: „Uvjerivši se u kvalitetu njihove SKYACTIV tehnologije i KODO – Soul of Motion design, Mazda je dokazala kako uvijek razmišlja ispred svog vremena u pogledu automobila i tehnologije, a da je pri tome ostala dosljedna svojim iskonskim korijenima kao proizvođač automobila. Mazda jako dobro prakticira filozofiju koja je Toyoti vrlo draga: proizvodnja nikad boljih automobila. Stoga sam zaista oduševljen što naše dvije kompanije mogu dijeliti istu viziju i surađivati kako bi stvorili još bolje automobile. Ne znam što bi moglo biti ljepše nego pokazati čitavom svijetu – zajedno – da sljedećih 100 godina automobila može biti jednako zabavno kao i prvih stotinu godina od njihovog nastanka.“

Predstavljajući Mazdu, predsjednik i izvršni direktor Masamichi Kogai je izjavio: „Toyota je kompanija koja je dokazala iznimnu upornost u odgovornom i održivom poslovanju, naročito u pogledu ekoloških aspekata i budućnosti proizvodnje automobila kao takve. Također imam ogromno poštovanje prema Toyotinoj jakoj posvećenosti proizvodnji nikad boljih automobila kroz mnogobrojne inovacije. Nadalje, Mazda se lako može poistovjetiti s načinom na koji Toyota poštuje svoje korijenje i tradiciju, kao i društvo u koje je kroz poslovanje aktivno uključena, a zato me i ne čudi poštovanje koje dobiva zauzvrat. Nadam se da, surađujući na proizvodnji nikad boljih automobila, zajedno možemo podići njihovu vrijednost u očima krajnjeg kupca, dok istovremeno povećavamo proizvodne mogućnosti našeg domaćeg pogona u Hiroshimi, kao i boljitak svih društava u koja smo kroz navedene procese uključeni.“

Ključne riječi:
hibrid Mazda SkyActiv suradnja Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.