Vidiauto Novosti Autobiz Papa Franjo u jedinstvenom Dacia Dusteru

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.12.2019. 05:48

Novi Papamobil 

Papa Franjo dobio jedinstveni Dacia Duster

Papa Franjo u jedinstvenom Dacia Dusteru

Dacia je darovala Papi Franji jedinstvenu izvedbu Dacije Duster 4x4 koja je prilagođena njegovim potrebama za mobilnošću.

Grupa Renault darovala je Njegovoj svetosti, Papi Franji, Daciju Duster posebno prilagođen njegovim potrebama. Vozilo su Svetom ocu isporučili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunjska i glavni direktor Automobile Dacia SA te Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija, za vrijeme posjeta njegovoj rezidenciji u državi Vatikan.

DSC03264_3

Papamobil je izvana bijele boje, dok je unutrašnjost u bež nijansi. Ta posebna izvedba temeljena na Dacia Dusteru duga je 4,34 m i široka 1,80 m. Vozilo su preradili Odjel za prototipe i tim za razvoj vozila za posebne namjene u Rumunjskoj, u suradnji s proizvođačem karoserija Romturingia. Ima 5 sjedala, od čega je jedno posebno udobno sjedalo na stražnjoj klupi.

DSC03258_4

Odlikuje se specifičnim rješenjima i dodatnom opremom osmišljenom za specijalne potrebe Vatikana: velikim krovnim otvorom, staklenom konstrukcijom koja se može ukloniti, visinom podvozja nižom za 30 mm od uobičajene za lakši ulazak i izlazak te unutarnjim i vanjskim potpornjima.

Consegna   2684Dacia  Santo Padre_6

''Svojim darom Njegovoj svetosti, Grupa Renault ističe snažnu i dugotrajnu predanost stavljanju čovjeka na vrh liste prioriteta'', izjavio je Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija.

Ključne riječi:
Dacia Duster Papamobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. listopad 1940.

10-1-1940  Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Autocesta Pennsylvania Turnpike na kojoj se plaćala cestarina službeno je otvorena na današnji dan. Unatoč skepticima autocestom između Pittsburgha i Harrisburga godišnje je prolazilo oko 2 milijuna vozila što je bilo dvostruko više od očekivanog.

vs

.::.