Vidiauto Novosti Najave Novi benzinci od 130 i 150 KS za Duster

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.10.2018. 14:00

Nova poboljšanja 

Dacia najavljuje nove motore za Dustera i novu Media Nav Evolution multimediju

Novi benzinci od 130 i 150 KS za Duster

Dacia je za Salon automobila u Parizu pripremila mnoštvo novosti, a najvažnije se odnose na nove benzince u Dusteru i novu Media Nav Evolution multimediju u svim modelima.

Dacia grabi velikim koracima naprijed, a to potvrđuju i podaci o prodaji. Naime, u prvoj polovici godine je u Europi prodano 281.206 Dacia vozila i time je Dacia ušla u top 5 najprodavanijih osobnih automobila privatnim kupcima.

Energy TCe 115 to 160 engine

Još je važnija novost kako će Dacia Duster dobiti dva nova benzinska motora, a riječ je o 1,4-litrenim TCe motorima koji će dolaziti u verziji sa 130 KS i 240 Nm okretnog momenta i u verziji sa 150 KS i 250 Nm okretnog momenta. U početku će biti dostupni u verziji s pogonom na prednje kotače, a od sredine sljedeće godine bit će ponuđene i verzije s pogonom na sve kotače.

Media_Nav_Evolution_-_Dacia_range

Druga važna novost je i nova verzija Media Nav Evolution multimedijskog uređaja, koja će do kraja godine biti ugrađena u sve modele, a donosi podršku za Android Auto i Apple CarPlay, ali i bolji odziv, te jednostavniji pristup izbornicima. Nova verzija će se prodavati po istoj cijeni kao i dosadašnja.

Very_Limited_Edition_competition_1

Na Salonu automobila u Parizu izložena su i tri originalna dizajna Dacije Sandero Stepway koje su osmislili Flora Jammes, Aurélie Abric i Pierre Lancien. U okviru Dacijina natjecanja koje se održalo od 6. do 25. srpnja internetski korisnici predložili su svoje dizajnerske zamisli za „vrlo ograničenu seriju”. Dizajni triju finalista predstavit će se na Salonu automobila, čime će započeti druga faza natjecanja koja će trajati od 2. do 13. listopada, do 18 sati. U toj će fazi za ta tri dizajna glasovati posjetitelji Dacijina izložbenog prostora u Parizu i internetski korisnici na stranici posvećenoj Salonu automobila, www.dacia.fr. Pobjednički dizajn krasit će novu vrlo ograničenu seriju modela Sandero Stepway.

Ključne riječi:
Dacia Duster Logan Sandero Stepway
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs