Vidiauto Novosti Autobiz Najprodavaniji mali automobil u Europi je...

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.01.2015. 12:26

Tko je prodao najviše u 2014. godini? 

Najprodavaniji mali automobil u Europi je...

Najprodavaniji mali automobil u Europi je...

Treću godinu zaredom Ford Fiesta je najprodavaniji mali automobil u Europi.

U 2014. godini prodano je 308.999 Ford Fiesta, pokazuju podaci Jato Dynamicsa. Time se nastavlja popularnost Fieste kod europskih kupaca (u 2013. godini prodano je 293.398 Fiesti, a godinu dana ranije 306.308). Ukupno, u tri godine prodano je 908.705 vozila. Jedna Ford Fiesta prodaje se svakih 104 sekunde. Ako bi se poslagale sve prodane Fieste jedna iza druge, povezale bi London s Istanbulom. Ili - s prodanim Fiestama u posljednje tri godine pokrila bi se površina 673 nogometna igrališta.

Ford Fiesta sredina

Što se tiče još dublje analize, kupci se najčešće odlučuju za Fiestu s 1.0-litrenim EcoBoost benzinskim motorom. Ovaj motor je proglašen međunarodnim motorom godine, i to već tri godine zaredom. Zbog potražnje, Ford je povećao proizvodnju Fieste u tvornici u njemačkom gradu Cologne. Naime, u veljači ove godine tvornica u Cologni povećat će proizvodnju Fieste za dodatnih 300 vozila dnevno tako da će na kraju svakog dana s proizvodnih traka izaći 1850 vozila, a radit će se i vikendima.

Na intergrafici možete vidjeti popularnost i drugih kategorija proizvoda kroz posljednje tri godine. Jeste li već počeli koristiti selfie stick?

Intergrafika Ford Fiesta
Ključne riječi:
EcoBoost Fiesta Ford prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.