Vidiauto Novosti Autobiz Chevrolet se povlači iz Hrvatske i Europe

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.12.2013. 09:19

Odlaze 

Chevrolet se povlači iz Hrvatske i Europe

Chevrolet se povlači iz Hrvatske i Europe

GM je s Chevroletom ugrozio svoje ostale brandove, to je jedini razlog zašto odlaze, barem tako tvrde. Hoće li Opel i Vauxhall zbog toga profitirati?

Ako ste na vidiku imali kupnju nekog novog Chevroleta (inače, radi se o promijenjenom nazivu za korejske automobile Daewoo koji su i kod nas bili prisutni u prodaji do 2005. godine), ne brinite, imate još nekoliko godina na raspolaganju za kupnju novog modela Chevrolet Spark, Aveo, Cruze, Malibu, Orlando, Captiva, Trax. Naime, od 2016. godine General Motors planira u Europi prestati prodavati automobile pod ovim nazivom jer su očigledno počeli ugrožavati prodaju njihovog Opela odnosno Vauxhalla (tako se Opelova vozila zovu u Velikoj Britaniji). Ali, nije to jedini razlog, istina je i u lošijoj prodaji Chevroleta u Europi kao i u lošoj gospodarskoj situaciji koja je prisutna u mnogim europskim zemljama, što se tiče prodaje novih automobila. U ovoj godini je u cijeloj Europi prisutan pad prodaje za čak 6,7 posto, a pad prodaje nisu osjetile samo Belgija, Danska, Estonija i Velika Britanija. Najveći pad prodaje bilježe Cipar (-45,6%), Hrvatska (-24,3%) te Irska (-20,1%).

Kakvi su daljnji planovi General Motorsa? S markom Chevrolet i nakon 2016. godine planiraju biti prisutni u Rusiji i zemljama u ruskom okruženju, a osim jačeg isticanja Opela/Vauxhalla žele veći prodor Cadillaca u Europi.

Ključne riječi:
Aveo Captiva Chevrolet Cruze Malibu Orlando Spark Trax
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.