Vidiauto Novosti Autobiz Ovo je najveći pad cijena benzina unatrag 4 godine!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.12.2014. 10:53

Cijena goriva pada li pada 

Ovo je najveći pad cijena benzina unatrag 4 godine!

Ovo je najveći pad cijena benzina unatrag 4 godine!

Malo po malo, iz tjedna u tjedan, cijena goriva na hrvatskom tržištu sve je niža i niža.

Nova cijena litre goriva Eurosuper 95 od danas, 9. prosinca 2014. je 9,43 kune na INA benzinskim postajama, a na Petrolovim je za još jednu lipu niža - 9,42 kuna. U odnosu na prošli tjedan, cijena litre benzina je snižena za čak 36 lipa, donosi portal cijenegoriva.info!

Već šest tjedana za redom cijene padaju, a rezultat je to niske cijene barela nafte na svjetskom tržištu kao i smanjene potražnje za gorivom - cijena je u šest tjedana snižena za 76 lipa tako da je cijena za spremnik goriva od 50 litara niža za 38 kuna. S ovom današnjom cijenom benzina vratili smo se na razinu cijena kakve su bile u veljači 2011. godine.

INA, Zir

Snižena je i cijena litre Eurodizela za 30 lipa te je nova cijena 9,02 kune. Držimo fige da sljedeći tjedan cijena padne i ispod 8 litara :)
I cijena litre dizelskog goriva najniža je u posljednjih nekoliko godina - najniža je od kolovoza 2011. godine. Usporedimo li cijenu s cijenom od prije šest tjedana, od kada su cijene počele padati, ušteda na punom rezervoaru dizela od 50 litara je 33,50 kuna.

Litra loživog ulja također je snižena za čak 30 lipa pa ako se grijete na ovo gorivo, ovo je zaista dobra vijest. Nova cijena litre loživog ulja je 5,11 kuna.

S druge pak strane cijena litre autoplina počela je rasti, nakon što je i ona bila jako snižena. Ovaj tjedan je cijena autoplina povećana za 7 lipa tako da je nova cijena 4,37 kuna.

Ključne riječi:
benzin cijena goriva Eurodiesel BS Eurosuper BS 95 INA Petrol
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.