Vidiauto Automobili Predstavljamo Vozili smo: novi Renault Megane 1.5 dCi

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.02.2016. 18:46

Do mora i natrag 

Vozili smo: novi Renault Megane 1.5 dCi

Vozili smo: novi Renault Megane 1.5 dCi

Nakon što kupite novi Megane, vjerojatno ćete na vozilu nakon izlaska namjerno ostaviti upaljena svjetla kako bi susjedi vidjeli ljepotu koju Meganeu podaruju stražnja LED svjetla te vas nazvali i obavijestili da ste zaboravili ugasiti svjetla. To je u redu, samo nemojte baš pretjerati s time jer će vas nakon drugog ili trećeg puta prozrijeti ;)

Novi Renault Megane je izrazito tih u vožnji, 1.5 dCi 110 je agilan, a najnoviji Megane s prepoznatljivim prednjim i stražnjim svjetlima osvaja već na prvi pogled.

Renault Megane unosi uzbudljivost u kompaktnu klasu, a dugoočekivana nova generacija donosi prepoznatljiv prednji kraj u skladu s novim modelom Talisman, ali sudeći po reakcijama prolaznika stražnja svjetla su pun pogodak. Odlično su izgledala već na prvim fotografijama, a u stvarnosti izgledaju za 10!

Renaultovi dizajneri su uspjeli vrlo dugu LED liniju zanimljivo iscrtati stražnjim krajem, bez spajanja u sredini te ono što je najbitnije, svjetla nisu nimalo kičasta nego su vrlo elegantna, upečatljiva i odaju dojam skupog automobila. Već se i na dnevnom svjetlu naziru siluete svjetlosnog potpisa, a prava ljepota dolazi noću ili pak pri vožnji u tunelima. Istovremeno, pojavom stop svjetala ili žmigavaca ne dolazi do urušavanja harmonije jer su dodatna svjetla minijaturna i neće pokvariti noćnu rapsodiju.

Renault Megane (2)

Dakle, Megane je moderan, zanimljivog izgleda što se nastavlja i u interijeru izrađenom od ugodnih pod prstima mekanih materijala prošaranih elementima koji su od plastike, ali asociraju na brušeni aluminij.

Renault Megane (4)

Središnji ekran ne očekujemo u dimenzijama kakve se nalaze u novom Meganeu; u Espaceu da, ali smo ugodno iznenađeni njegovom veličinom, dobre je i rezolucije te vidljivosti na suncu, uz opasku da su pojedini elementi sučelja mogli biti zauzeti i nešto više piksela (na primjer, gumbići klime na dnu ekrana kada želimo pojačati intenzitet ventilacije). Sam infotainment sustav je vrlo moderan, većina ikona je velika, a uz njega spomenimo i ekran na kojem se prikazuju okretomjer i brzinomjer odnosno u kombinaciji koju već prethodno putem izbornika odaberete (možemo imati samo brzinomjer ili pak neku kombinaciju s okretomjerom).

Renault Megane (3)

Testna ruta od Zagreba do Rovinja je idealna za kompaktni automobil kakav je Renault Megane. Vožnja po autocesti protječe vrlo ugodno, nema nikakve buke niti od motora niti od vjetra, izolacija je kao da smo u premium segmentu. Odabir nekog od pet različitih načina vožnje (sport, eko, komfort, normal ili personalni) utječe znatno na performanse u vožnji, a samim time i na potrošnju. I dok u sport načinu upravljač znatno otvrdne, papučica gasa trenutno reagira na naš način vožnje, u drugim modovima je moguće voziti ekološkije i štedljivije.

Dakle, sviđa nam se odaziv na upravljaču i gasu, motor je agilan i dovoljno snažan za pretjecanja, a opet istovremeno nemate neman ispod haube koja podiže cijenu vozila, čija je registracija skupa i ne troši puno. Tako smo na autocesti imali prosječnu potrošnju oko 7 litara, a izlazak na lokalne istarske ceste te vožnja uz rijeku Mirnu, Motovun, prolazak kroz Vrsar pa pored Limskog kanala u konačnici potrošnju smanjuju na oko 4,8 litara, uz troje odraslih ljudi u vozilu i prateću prtljagu.

Mjesta u vozilu ima solidno, vozačko se sjedalo može dosta nisko spustiti tako da je novi Megane prostran u svim smjerovima. Sjedala su vrlo kvalitetna, namijenjena su višesatnim vožnjama bez potrebe da stanemo i odmorimo se.

Kompaktna klasa je dobila zanimljivog, potpuno obnovljenog člana Renault Megane s modernim dizajnom, dobrim i isprobanim motorima te zanimljivog u vožnji.

Ovo su bili naši prvi dojmovi s prve vožnje, a uskoro ćemo imati i informaciju koja je cijena za novi Renault Megane.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.