Vidiauto Automobili Predstavljamo Subaru Impreza 2017

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 23.03.2016. 23:25

Subaru Impreza 2017 

Vrhunski motori, (pre)klasičan dizajn!

Subaru Impreza 2017

Na sajmu automobila u New Yorku predstavljena je nova generacija legendarne Impreze koja se ipak razlikuje od koncepta iz 2015. godine. Osnovne varijante sa 4 i 5 vrata djeluju (pre)pitomo te bi trebali privući kupce koji cijene diskretan dizajn. Šteta, očekivali smo više agresivnosti, zato se nadamo da će WRX/STi varijante popraviti stvari.

Naglasak kod nove Impreze je na prostranijoj unutrašnjosti, nižoj masi, boljoj upravljivosti i ekonomičnijim motorima. Masa manja i do 100 kilograma, ovisno o varijanti, za posljedicu ima bolju upravljivost i nižu potrošnju goriva. Boxer motori zaštitni su znak proizvođača Subaru. Usprkos složenijoj i skupljoj izvedbi ovi motori s vodoravno nasuprotno postavljenim cilindrima donose niz prednosti. Prije svega motor ima nižu siluetu te može biti postavljen niže. Samim time spušta se težište automobila i povećava stabilnost. Zbog nižeg motora niži je i poklopac motora čime se poboljšava aerodinamika. U trenutnoj ponudi su dva posve nova boxer benzinca.

2017-subaru-impreza-preview-01

Prvi ima zapreminu od 2.0 litre i uz pomoć direktnog ubrizgavanja goriva razvija 152 konjske snage što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u 8,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 210 kilometara na sat. Drugi motor je novi 1.6 litreni turbo benzinac razvijen s namjerom da zamijeni usisni 2.5 koji se ugrađivao u Legacy i Imprezu. Novi turbo motor bi trebao privući kupce koji žele sportski, ali i obiteljski automobil. Nosi kraticu DIT što označava Direct Injection Turbo. Dakle, četiri cilindra imaju direktno ubrizgavanje goriva te turbinu promjenjive geometrije. Motor razvija punih 170 konjskih snaga pri niskih 4.800 okretaja i vrlo dobrih 250 njutnmetara najvećeg okretnog momenta u rasponu od svega 1.800 do 4.500 okretaja. Dakle, krivulja okretnog momenta položena je gotovo ravno te ovaj motor za razliku od turbo dizelaša ima mnogo širi iskoristivi raspon. Impreza s ovim motorom do 100 kilometara na sat ubrzava za 7,7 sekundi i postiže 218 kilometara na sat uz prosječnu potrošnju od 6.7 litara goriva i emisiju CO2 od 164 g/km. Dobro, ali Impreza ipak zaslužuje mnogo brutalnije varijante koje i očekujemo.

2017-Subaru-Impreza-hatch-and-sedan-NY-auto-show-10
Ključne riječi:
Subaru Subaru Impreza Subaru Levorq
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.