Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova Opel Corsa s 207 KS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.02.2015. 16:16

Vidjet ćemo ju u Ženevi 

Nova Opel Corsa s 207 KS

Nova Opel Corsa s 207 KS

Nova Opel Corsa OPC do stotke će juriti za samo 6,8 sekundi, a premijerno će biti predstavljena na Ženevskom sajmu automobila početkom ožujka.

Opel Corsa OPC (Opel Performance Center) je sportska inačica Corse pete generacije, a ispod haube se nalazi 1,6-litarski turbobenzinski motor snage 152 kW odnosno 207 KS, nudeći okretni moment od maksimalnih 280 Nm (inače se nudi 245 Nm između 1900 i 5800 okretaja, dok se dodatni Nm stvaraju uz overboost). Pogon je prednji, a mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, uz kratke hodove ručice.

Stisnete li novu OPC Corsu po njemačkim autocestama, moći ćete brzinomjer natjerati na brojku od 230 km/h. Corsa OPC već je testirana na stazi na Nürburgringu, a osim sportskog izgleda dolazi i s paketom za performanse. Tvornički podatak o potrošnji govori o umjerenih 7,5 litara na 100 km u kombiniranoj vožnji (emisija CO2 je 174 g/km).

U odnosu na standardnu Corsu, OPC verzija je za 10 mm niža (bliža) cesti. Dužina Opel Corse OPC je oko četiri metra, dolazi u novoj plavoj boji ekskluzivnoj za OPC, a prednji kraj krase veliki otvori za zrak. Veza s Opel Astrom OPC vidljiva je putem otvora ispod prednjih svjetala obrubljenih aluminijem. Pogledate li prednji dio prepoznatljivog poklopca motora vidjet ćete malu udubinu koja Corsi OPC daje dodatni optički sportski dojam. Dinamički modelirani bokovi s izraženim ukrasima na pragovima na odgovarajući način povezuju prednji i stražnji dio.

Opel Corsa OPC spojler

Straga se na poklopcu prtljažnika nalazi spojler dostupan u dvije različite izvedbe - kao suptilan standardni stražnji spojler i puno uočljiviji spojler koji stvara još više sile usmjerene dolje na stražnjoj osovini. Kliznite s pogledom malo niže; dvostruki ispuh marke Remus s usmjerivačem oko ispušnih cijevi dodatni je sportski optički i akustički element koji postaje zamjetan kad se pritisne papučica gasa.

Tražite li još više sportskog duha, Opel nudi paket za perfomanse. Sadrži mehaničko zaključavanje diferencijala s više diskova tvrtke Drexler, 18-inčne kotače s Michelin gumama te još sportskije postavke podvozja. Paket za performanse sastoji se i od visokoperformansnog sustava kočnica Brembo s 330-milimetarskim kočničkim diskovima na prednjoj osovini.

U unutrašnjosti Corse OPC primjećuju se sjedala Recaro, kožni upravljač ravan s donje strane, OPC kugla ručice mjenjača te sportske papučice s karakterističnim instrumentima OPC dizajna. Multimedijski dio obogaćen je Opelovim informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink koji će biti dostupan kao opcija i donijet će u Corsu OPC svijet pametnih telefona, onih sa sustavom Apple iOS i Android.

Opel Corsa OPC bit će premijerno predstavljena na Ženevskom sajmu automobila, od 5. do 15. ožujka 2015.

Ključne riječi:
Astra Corsa OPC Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.