Vidiauto Automobili Predstavljamo Što donosi nova Opel Corsa?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 27.10.2014. 13:47

Peta generacija Opel Corse 

Što donosi nova Opel Corsa?

Što donosi nova Opel Corsa?

Corsa je prvi put predstavljena prije 32 godine i do sada je prodana u 12,4 milijuna primjeraka.

Opel Corsa u petoj (E) generaciji u prodaju stiže krajem 2014. godine na novom podvozju i tehnologijama pogonskog sustava koje podižu standarde u klasi malih gradskih automobila. Dodajmo i kako su Astra i Corsa najpopularniji Opelovi modeli, a na Corsu svake godine otpada nešto više od četvrtine prodaje Opela.

Opel Corsa E bit će dostupna s troja i petora vrata, a u Zapadnoj Europi zauzima četvrto mjesto u segmentu malih automobila. Još bolju poziciju ima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji na čijim tržištima je broj dva. Nova Corsa počinje s proizvodnjom u pogonima u Eisenachu i Zaragozi, a od noviteta donosi i novi sustav povezivanja pametnih telefona i infotainment sustava IntelliLink.

Opel Corsa 2015 (2)

Opel Corsa imat će prednju kameru Opel Eye

U Corsu stižu i novi benzinski motori te temeljito prerađeni dizelski motori uz nisku potrošnju goriva. Podvozje je potpuno novo te ne nasljeđuje niti jednu jedinu komponentu od trenutne Corse. Težište je niže za 5 mm čime se dobilo na stabilnosti prilikom pravocrtne i vožnje u zavojima,podokvir je robusniji. a nova geometrija ovjesa uključuje i novi prednji zglob.

Iz Opela ističu poboljšano ponašanje prilikom naginjanja, amortizeri omogućuju bolju filtraciju gibanja uslijed nailaska na rupe i neravne cestovne podloge, a bolji odziv upravljača dolazi s novim električnim servo upravljačom osjetljivim na brzinu.

Opel Corsa 2015 (1)

Pomoć prilikom parkiranja otkriva parkirna mjesta i automatski parkira vozilo, a vozač ne mora niti dotaknuti upravljač

Spomenuli smo nove benzinske motore - Opelov novorazvijeni benzinski trocilindrični 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo je dizajniran od nule i sačinjen je od aluminija te ima balansnu osovinu koja se okreće u suprotnom smjeru, što je jedinstvena značajka u klasi. 1.0 motor je dostupan s dvije izlazne snage, 66 kW/90 KS ili 85 kW/115 KS, uz 170 Nm okretnog momenta kod obje verzije motora.
Corsa će imati 1,2 i 1,4-litrene četverocilindrične motore, a mjenjač je ručni sa šest stupnjeva. U ponudi će biti i automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

Dizelska se ponuda sastoji od Euro 6 CDTI motora s 55 kW/75 KS i 70 kW/95 KS - slabija verzija s peterostupanjskim ručnim mjenjačem i sustavom za oporavak energije kočenja smanjuje potrošnju na 3,2 litre te emisiju CO2 na 85 g/km.

Ključne riječi:
2015 Corsa Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.