Vidiauto Automobili Predstavljamo Nokian eLine 2/iLine

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 31.03.2016. 22:10

Nokian eLine 2/iLine 

Nove generacija ljetnih guma

Nokian eLine 2/iLine

Finski specijalist za zimske gume dokazuje da postaje i premium brand u segmentu ljetnih guma. Uz Z Line seriju ljetnih guma koje su na ADAC-ovom testu dobile najviše ocjene za sigurnost, grip i kočenje, nove eLine 2/iLine nastavljaju istim putem.

Radi se o jednima od prvih ljetnih guma koje su osvojile AA ocjene za prijanjanje i otpor kotrljanja te su posebno razvijene za podneblja sa čestim izmjenama suhog i mokrog kolnika. Naime, prva kiša na kolniku nakog dugog razdoblja suhog vremena je najopasnija jer je kolnik pun masnoća i nečistoća. Oba modela guma su dodatno unaprijeđena za kišne uvjete i aquaplaning. Unaprijeđene gazne površine i ojačana struktura glavne su novosti. U bočni profil gume ugrađeni su takozvani Venturi kanali za brže odvođenje vode. Sve to smanjuje zaustavni put pri kočenju do čak 18 metara, uz istodobno smanjenje potrošnje goriva do 0,6 litara.

Nokian_eLine_reduced_noise_s

Nokian je poznat po inovativnoj izvedbi gazne plohe u tri zone: središnjim zaduženim za dobro držanje pravca i upravljivost, dva sloja uz središnji, koji osiguravaju dobro prianjanje na snijegu, te rubni slojevi, koji istodobno poboljšavaju držanje u zavojima i poboljšavaju vozna i zaustavna svojstva. Svemu pomaže struktura lamela, koja su unakrsno otvorene s lijeve i desne strane blokova, kako bi se osiguralo prianjanje i stabilnost. Upravo ovi blokovi se “lijepe” za cestu i omogućavaju siguran grip na svim konfiguracijama cesta. Usprkos odličnih performansi, nove Nokian gume prema tvrdnjama nisu premekane te bi im trajnost trebala iznositi do 40.000 kilometara. Da Nokian misli ozbiljno potvrđuju i najave kako će neki Audi i BMW modeli dolaziti serijski opremljeni ovim novim gumama.

Nokian-eLine-2-Coanda_tb
Ključne riječi:
Audi BMW Nokian
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.