Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova Mercedes Concept X-klasa

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.10.2016. 11:40

Nešto novo iz Daimlera 

Nova Mercedes Concept X-klasa

Nova Mercedes Concept X-klasa

Mercedes je u Švedskoj predstavio potpuno novu klasu, Concept X-klasu , a radi se o pick-up vozilima u dvije verzije.

Radi se o konceptu s kojim Mercedes želi ući na tržišta poput američkog na kojim su pick-up vozila vrlo popularna. U konačnici, vjerojatno vozila neće izgledati kao na fotografijama jer se radi o konceptu nastalom na platformi Nissan Navare. Naravno, očekuje se znatno više tehnologija.

Mercedes Concept X-klasa (4)

Nova Concept X-klasa predstavljena je u dvije različite verzije, dimenzijama asocira na srednje veliki pick-up, a izvana se naziru bitne razlike - drugačiji je prednji kraj, gume na kotačima također jasno poručuju gdje će se pojedina verzija voziti i koristiti. Vidi se i razlika u udaljenosti od tla te veći lukovi blatobrana kod prave offroad verzije. Na pitomijoj verziji se nalaze kotači od 22 cola.

Mercedes Concept X-klasa (5)

Obje verzije imaju dva reda sjedala za pet putnika, u interijeru se primjećuje Mercedesov štih, s karakterističnim detaljima.

Mercedes Concept X-klasa (10)
Mercedes Concept X-klasa (11)

Ponuda pogona će biti inicijalno sa stražnjim i pogonom na sve kotače 4MATIC, a motori će biti dizelski i benzinski. Ističe se dizelski 3.0 V6 motor u 4x4 izvedbi koji će moći voziti teret do 1100 kilograma, a u prikolici će moći povući teret mase do 3,5 tona. Drugi motor koji možemo očekivati je 2.3 s četiri cilindra iz Nissan Navare. U benzinskoj ponudi se očekuju motori s četiri cilindra.

Serijska produkcija Mercedes X-klase se očekuje krajem 2017. godine, a vozila će se proizvoditi u Nissanovim tvornicama u Španjolskoj i Argentini u kojima se proizvode Navara i Renaultov Alaskan.

Ključne riječi:
koncept Mercedes pick-up X-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.