Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova Mercedes Concept X-klasa

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.10.2016. 11:40

Nešto novo iz Daimlera 

Nova Mercedes Concept X-klasa

Nova Mercedes Concept X-klasa

Mercedes je u Švedskoj predstavio potpuno novu klasu, Concept X-klasu , a radi se o pick-up vozilima u dvije verzije.

Radi se o konceptu s kojim Mercedes želi ući na tržišta poput američkog na kojim su pick-up vozila vrlo popularna. U konačnici, vjerojatno vozila neće izgledati kao na fotografijama jer se radi o konceptu nastalom na platformi Nissan Navare. Naravno, očekuje se znatno više tehnologija.

Mercedes Concept X-klasa (4)

Nova Concept X-klasa predstavljena je u dvije različite verzije, dimenzijama asocira na srednje veliki pick-up, a izvana se naziru bitne razlike - drugačiji je prednji kraj, gume na kotačima također jasno poručuju gdje će se pojedina verzija voziti i koristiti. Vidi se i razlika u udaljenosti od tla te veći lukovi blatobrana kod prave offroad verzije. Na pitomijoj verziji se nalaze kotači od 22 cola.

Mercedes Concept X-klasa (5)

Obje verzije imaju dva reda sjedala za pet putnika, u interijeru se primjećuje Mercedesov štih, s karakterističnim detaljima.

Mercedes Concept X-klasa (10)
Mercedes Concept X-klasa (11)

Ponuda pogona će biti inicijalno sa stražnjim i pogonom na sve kotače 4MATIC, a motori će biti dizelski i benzinski. Ističe se dizelski 3.0 V6 motor u 4x4 izvedbi koji će moći voziti teret do 1100 kilograma, a u prikolici će moći povući teret mase do 3,5 tona. Drugi motor koji možemo očekivati je 2.3 s četiri cilindra iz Nissan Navare. U benzinskoj ponudi se očekuju motori s četiri cilindra.

Serijska produkcija Mercedes X-klase se očekuje krajem 2017. godine, a vozila će se proizvoditi u Nissanovim tvornicama u Španjolskoj i Argentini u kojima se proizvode Navara i Renaultov Alaskan.

Ključne riječi:
koncept Mercedes pick-up X-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs