Vidiauto Automobili Predstavljamo Na Euro NCAP testu Škoda Fabia dobila najbolju ocjenu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.11.2014. 15:49

Škoda na sigurnosnom testu 

Na Euro NCAP testu Škoda Fabia dobila najbolju ocjenu

Na Euro NCAP testu Škoda Fabia dobila najbolju ocjenu

Nova Škoda Fabia je na Euro NCAP testu dobila ocjenu odličan - ovaj mali automobil nudi izvanrednu zaštitu za odrasle putnike i djecu.

Nova Škoda Fabia u prodaju stiže kroz nekoliko dana na prva europska tržišta, a maksimalnih pet zvjezdica Fabia je dobila na Euro NCAP crash testu zbog dobrih rezultata s područja zaštite odraslih putnika i djece, zaštite pješaka i sustava potpore. Testno vozilo je bila Škoda Fabia 1.2 TSI Ambition mase 1083 kilograma.

The new SKODA Fabia_Front

Škoda Fabia je u sve četiri kategorije ocjenjivanja (zaštita za odrasle putnike, sigurnost djece, sigurnosni sustavi potpore i zaštita pješaka) dobila najbolju ocjenu od pet zvjezdica. Nadalje, na području zaštite djece do 18 mjeseci Škoda Fabia je dobila maksimalan broj bodova, a vrlo dobru ocjenu dobila je i za sigurnost trogodišnje djece.

Premijerno, nova Škoda Fabia donosi opcijski sustav Front Assistant s integriranom funkcijom kočenja u nuždi. Sustav pomoću radara permanentno nadzire razmak od vozila ispred te intervenira u slučaju premalenog razmaka - prvo upozorava te u slučaju potrebe automatski koči. Fabia po prvi puta dobiva i multikolizijsku kočnicu koja čini sastavni dio Elektroničke kontrole stabilizacije ESC, serijski ugrađene u automobil, a njezin je zadatak smanjenje rizika od dodatnog sudara.

Skoda Fabia Euro NCAP (2)
Skoda Fabia Euro NCAP (3)
Skoda Fabia Euro NCAP (4)

Tu nije kraj inovacijama u novoj Škodi Fabiji - po prvi je put opremljena opcijskim sustavom prepoznavanja umora (Driver Activity Assistant), a ostali sustavi sigurnosti su sustav za ograničenje brzine (Speedlimiter), potpora za kretanje uzbrdo (Hill Hold Control) i elektronička kontrola tlaka u gumama.

U slučaju sudara putnike štiti čak šest zračnih jastuka, a tu je i visoka razina krutosti karoserije kao i ciljano optimizirane deformacijske zone karoserije.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je neovisan konzorcij europskih ministarstava prometa, automobilskih klubova, osiguravajućih kuća i organizacija za zaštitu potrošača. Ova organizacija provodi crash testove s novim tipovima automobila i ocjenjuje njihovu sigurnost.

The new SKODA Fabia_Back
Ključne riječi:
EURO NCAP ocjena Fabia Škoda test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.