Vidiauto Novosti Najave Coupe limuzina Škoda Octavia CC

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.01.2014. 11:09

Ulazak na novo tržište 

Coupe limuzina Škoda Octavia CC

Coupe limuzina Škoda Octavia CC

Potvrđene su glasine - Škoda će proizvoditi kupe limuzinu Octavia CC. Model će biti zasnovan na standardnoj Škodi Octaviji.

Volkswagen je prije nekoliko godina u segment limuzina uveo model Passat CC, limuzinu s coupe linijom, a u međuvremenu je izašla i druga generacija, ali model ima novu oznaku - Volkswagen CC. Očigledno na tragu uspjeha CC-a, i Škoda će krenuti istim stazama, ali to neće biti konkurencija Volkwagenovom CC-u jer je Škoda Octavia CC bazirana na standardnoj Octaviji.

Škoda Octavia CC pojavit će se u 2015. godini, a da Škoda ozbiljno radi na kupe-limuzinskoj verziji potvrdio je i šef Škode Winfried Vahland. Octavia CC imat će četvora vrata, a krov će u stražnjem dijelu biti niži kako bi se vizualizirala kupe karoserija. U odnosu na Octaviju, Octavia CC bit će nešto niža, a očekuje se i elegantniji dizajn. Česi najavljuju dizajn koji neće biti konzervativan.

U sljedećem razdoblju Škoda planira obnoviti model Fabia koji će biti duži za 50 mm i koristit će platformu NVQ (radi se o Škodinoj verziji Volkswagenove modularne platforme MQB), a u najavi je i crossover koji će biti pozicioniran iznad modela Yeti. Crossover (sportski SUV) trebao bi biti u stilu Range Rovera Evoque.

Cijena za model Škoda Octavia počinje od 124.704 kuna (Octavia Active 1.2 TSI), dok bi cijena za Octaviju CC trebala neznatno biti veća.

Pogledali smo cijene za Volkswagen Passat i Volkswagen CC i provjerili razliku u cijeni za isti 1,4-litreni benzinski TSI motor snage 160 KS (118 kW) s automatskim DSG7 Tiptronic mjenjačem. Cijena za Volkswagen Passat je 257.223,60 kuna, dok Volkswagen CC ima cijenu od 295.137,00 kuna.

Ključne riječi:
CC cijena u Hrvatskoj Octavia Passat Škoda Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.