Vidiauto Automobili Predstavljamo Moćno: novi BMW M2 Coupe

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.02.2016. 21:18

Sljedbenik izvornog BMW-a E30 M3 te BMW-a 2002 turbo 

Moćno: novi BMW M2 Coupe

Moćno: novi BMW M2 Coupe

Novorazvijeni trolitreni redni motor sa šest cilindara u novom BMW-u M2 služi se najmodernijom M TwinPower Turbo tehnologijom kako bi razvio snagu od 272 kW/370 KS pri 6.500 okretaja u minuti.

I prije više od 40 godina jedan je kompaktni BMW sportski automobil već uporno privlačio poglede i mamio uzdahe. BMW 2002 turbo bio je utjelovljenje BMW-ove odlučnosti da u svojim vozilima ostvari izvanrednu dinamiku, izuzetnu okretnost te optimalnu kontrolu nad vozilom. Novi BMW M2 sa svojim šest-cilindričnim rednim motorom visokih performansi, okretnosti stražnjeg pogona, laganim M Sport aluminijskim ovjesom te smionim, ekstrovertiranim stilom, BMW M2 Coupe ima sve sastojke da dade zadnju riječ kad je u pitanju zadovoljstvo u vožnji.

BMW M2 Coupe (5)

Jedan je pogled dovoljan da se novi BMW M2 Coupe prepozna kao član BMW-ove M obitelji, čiji stil ujedno jasno ističe njegove dinamične atribute. Pošto vuče inspiraciju iz modela BMW-ove bogate povijesti automobilističkih utrka, novi M2 Coupe ne krije svoj izuzetni potencijal za sportske performanse. Niski prednji dio s velikim zračnim usisima, mišićave bočne strane s karakterističnim M škrgama, aluminijski 19-inčni kotači prepoznatljivog M dizajna s dvostrukim krakovima, kao i nizak, širok stražnji dio sa specifičnim M ispuhom s dvije cijevi, zajedno ostavljaju upečatljiv dojam. Tradicionalni karakter BMW M automobila također se u svom izvornom obliku osjeti i u dizajnu interijera.

BMW M2 Coupe (2)

Alkantara na plohama vrata te središnjoj konzoli zajedno s prozračnim ugljičnim vlaknima stvara ozračje rijetke kvalitete i tvrdoglavih sportskih ambicija koje su dodatno naglašene plavim kontrastnim šavovima te slovom M utisnutom na biranim detaljima. Sportska sjedala, M sportski upravljač te M ručica mjenjača brinu se za to da vozači BMW-a M2 imaju nesmetanu kontrolu nad vozilom u svakom trenutku.

BMW M2 Coupe (3)

Najveći okretni moment od 465 Nm može se povećati do čak 500 Nm u kratkim erupcijama snage pod overboostom. Sve to, zajedno s opcijom prijenosa od sedam brzina M Double Clutch Transmission (M DCT) te Launch Control sustavom omogućuje BMW-u M2 da od 0 do 100 km/h dođe za svega 4,3 sekunde. Najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h. Unatoč svemu tome, sa svojim M DCT prijenosom, potrošnjom od svega 7,9 litara te emisijom od samo 185 g CO2 po kilometru, automobil se trudi naglasiti i svoju izuzetnu učinkovitost.

BMW M2 Coupe (4)
Ključne riječi:
BMW M2 Coupe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.