Vidiauto Automobili Predstavljamo 2016 Chevrolet Cruze

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 10.01.2016. 22:58

2016 Chevrolet Cruze 

S genima Astre!

2016 Chevrolet Cruze

Novi kompaktni Cruze napredovao je u svakom pogledu. Djeluje dinamičnije i zrelije, a kako i ne bi kada je kao platforma za razvoj poslužila ona nove generacije Opel Astre s kojom dijeli i pogonsku grupu.

Novi Cruze djeluje mnogo dinamičnije i odraslije nego prije. Sada je to kompakt ravnopravan svima u klasi. Prvo predstavljanje dogodilo se u SAD-u, no europska inačica ne bi se trebala značanije razlikovati. Nuditi će se u dvije varijante, hatchback sa 5 vrata i sedan sa 4 vrata. Čak će i motorizacija europske i američke varijante biti identična. Za sada su dostupni podaci samo za top R/T varijantu koja se može raspoznati po prednjem i stražnjem spojleru i širim pragovima.

chevrolet-cruze-hatch-hero_a

Ovu sportsku varijantu pokreće Opelov 1.4 Ecotec Turbo koji je osnažen na 170 konjskih snaga i 250 Nm najvećeg okretnog momenta. Sasvim dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u svega 8 sekundi i maksimalnu brzinu od 215 km/h. Ostale europske varijante trebale bi još biti opremljene sa 1.4 Ecotec Turbo snage 125 konjskih snaga te 1.7 CDTI snage 115 do 136 konjskh snaga. Prema tvrdnjama razvojnog tima novi Cruze je najviše napredovao što se tiče dinamike vožnje te bi trebao privući kupce kojima je gušt vožnje na prvom mjestu.

chevrolet-cruze-hatch-rear
Ključne riječi:
Chevrolet Chevrolet Cruze Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. listopad 1955.

10-26-1955 Rođen Sammy Swindell

Rođen Sammy Swindell

Sammy Swindell najuspješnjiji vozač u povijesti Sprint Car serije rođen je na današnji dan. On je kao prvi i jedini u povijesti uspio pobijediti na svim utrkama u jednoj sezoni Pennzoil World of Outlaws serije. Bilo je to 1995. godine.

vs